Azért jöttek el Romániából, hogy házakat törjenek fel Magyarországon

BETÖRNI JÁRTAK MAGYARORSZÁGRA, ELFOGTÁK ŐKET
Vágólapra másolva!
Két román férfi, egy román nő és fiatalkorú társuk tört be három békéscsabai házba június végén. A rendőrség elfogta őket, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat. 
Vágólapra másolva!

A négytagú román banda- köztük egy 15 éves fiú és egy fiatal nő- június 25-én tört be egy békéscsabai családi házba.

A bejárati ajtót felfeszítették, a házból pénzt, ékszereket és egy laptopot is elvittek.

Ezután egy nappal még két belvárosi családi házba betörtek. A módszerük ugyanaz volt: felfeszítették a teraszajtókat, aztán átkutatták az egész házat és mindent elvittek, ami megtetszett nekik.

Forrás: Police.hu

Az egyik házból többek között pénzt, ékszereket, számítástechnikai eszközöket, bankkártyát, karórákat, a másik helyről pedig egy tabletet loptak el.

Összesen több mint 2 millió forint értékű zsákmányt szedtek össze.


A bűnbanda tagjai felosztották egymás között a feladatokat: amíg ketten bementek a házakba, a többiek őrszemként az utcán figyeltek, hogy nem látja-e meg őket senki. A rendőröknek két nap elég volt ahhoz, hogy beazonosítsák és elfogják a betörőket Berettyóújfaluban.

A 34 éves D. Eleonorát, a 26 éves G. Ilie-Mariust és a 31 éves B. Catalin-Danielt, valamint fiatalkorú társukat őrizetbe vették. A nyomozás során az is kiderült, hogy Csongrád és Hajdú-Bihar megyében is betörtek házakba, a módszerük pedig mindenhol ugyanaz volt.

Forrás: Police.hu

A bíróság csütörtökön rendelte el a letartóztatásukat, ugyanis - figyelembe véve, hogy Romániában élnek - fennáll a szökés veszélye, a tanúk befolyásolása, és a bűnismétlés is.