Ellenzéki patthelyzet alakult ki Ferencvárosban: mindenki gyűlöl mindenkit

Vágólapra másolva!
Irtózatos feszültségek alakultak ki a ferencvárosi ellenzék soraiban, gyakorlatilag a „mindenki mindenki ellen felállás” valósult meg. Ezúttal a jelenleg független önkormányzati képviselő, de korábban az Együtt színeiben politizáló Baranyi Krisztina tudott erősíteni, hiszen a Kutyapárt és az LMP is jelezte, támogatja. Csakhogy ez meglehetősen távol áll a sikertől: az MSZP-DK-Momentum ugyanis elutasítja a sokak által együttműködésre képtelennek, összeférhetetlennek tartott politikust. 
Vágólapra másolva!

Mi a részünkről Ferencvárosban Baranyi Krisztát támogatjuk a kerületi polgármester választáson” – a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szerdai posztjában görgette tovább a ferencvárosi ellenzék többrészes, de lassan inkább több évados szappanoperáját. Ezzel szokatlan módon a viccpárt is beszállt a küzdelembe, éppen abban a IX. kerületben, ahol a kormányellenes erők eddig is a szétesés határán voltak.

– fogalmaztak meg komoly kritikát az ellenzék elmúlt egyéves ténykedésével kapcsolatban, azt kifogásolva, hogy az érintettek nem – a rendszeresen hangoztatott – legesélyesebb jelölt elve alapján, hanem pártérdekek alapján választják ki az indulókat. Szerintük

ezeknek a pártembereknek sok esetben semmi közük az adott kerülethez, vagy éppen a fél ország tudja róluk, hogy bűnözők.

A viccpártnál úgy látják, hogy a volt együttes, jelenleg független önkormányzati képviselő, Baranyi nem ebbe a körbe tartozik, hiszen ő önkormányzati képviselőként „sokat tett a kerületért”.

Baranyi közösségi oldalán üdvözölte a viccpárt támogatását, akikkel elmondása szerint több mint egy éve működik együtt a városrészben. Egy későbbi bejegyzésében pedig úgy fogalmazott a történtekre reflektálva, hogy forró a helyzet Ferencvárosban, amivel arra utalt, hogy komoly feszültségek alakultak ki a ferencvárosi ellenzék soraiban.
Baranyi Krisztina Forrás: Facebook

Cikkünk megjelenése után az ATV internetes felületén jelent meg a hír, miszerint az LMP is beállt Baranyi mögé. Meg nem nevezett forrásaik arról számoltak be a portálnak, hogy az információt csak ma erősítették meg a párt háza tájáról, azonban a döntést még a múlt héten meghozta az alapszervezet.

Mindenki gyűlöl mindenkit a ferencvárosi ellenzéknél

Baranyi Krisztinával szemben az a legerősebb kifogás, hogy összeférhetetlen személyiség, aki nem igazán tud együttműködni a pártokkal. Ezt látszik alátámasztani, hogy miután tavaly decemberben jelezte, megmérettetné magát polgármesterjelöltként, állítólag helyi baloldal képviselők megkeresték, de ő visszautasította a közeledést. Az közismert, hogy a politikus kifejezetten rossz viszonyt ápol a helyi MSZP-vel és DK-val, és most már a Momentummal is. Ugyanis az áprilisi ellenzéki megállapodás szerint a Párbeszéd kapta meg a jelöltállítás jogát, Karácsonyék preferáltja pedig egyértelműen Baranyi volt. Csakhogy a májusi uniós választás után a megerősödött Momentum magának követelte ezt a jogot, és besorakoztak az ex-LMP-s, a helyi szocialisták és a DK által is támogatott Jancsó Éva mögé. Magyarán

az MSZP-DK-Momentum hármas szembekerült Baranyival és támogatóival.

A vita jelenleg tehát arról megy, melyik blokk adhatja a polgármesterjelöltet az őszi önkormányzati választásra. Így patthelyzet alakult ki a kérdésben, állóháborút vívnak egymással a felek. Ezúttal Baranyi tudott erősíteni, azonban a meccs még közel sincs lefutva. Sajtóhírek szerint, ha nem sikerül a konfliktust feloldani, akkor előválasztáson dönthetnek az érintettek a polgármester-jelölt személyéről.