Rétvári Bence: Jövőre minden eddiginél több jut gyermekétkeztetésre

Rétvári Bence
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!
Jövőre minden eddiginél több forrást, 82 milliárd forintot fordít a kormány szociális gyermekétkeztetésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Budapesten, újságírókkal.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence az Újpesti Bródy Imre Gimnázium és Általános Iskolában hangsúlyozta:

Rétvári Bence Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Ismertetése szerint

míg 2010-ben 29 milliárd, jelenleg már 79 milliárd forint jut erre a célra, jövőre pedig minden eddiginél több, 82 milliárd forint.

A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett arra, hogy ez a kormány emelte a nyári gyermekétkeztetés időtartamát 54-ről 70 napra, valamint a kisebb évközi szünetekben - tavasszal, télen és ősszel is - bevezette a szociális étkeztetés lehetőségét azért, mert - ahogy fogalmazott -

Rétvári szerint fontos, hogy az állam év közben és a tanítási szünetben is minél több ellátást nyújtson, valamint hogy megadják minden gyermeknek az egészséges fejlődés lehetőségét.

- jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, hogy idén nyáron mintegy 120 ezer gyermek családja igényelt nyári étkeztetést.

Rétvári Bence beszámolt arról is, hogy a napi nyersanyagbeszerzésre fordítható keret 370-ről 570 forintra nőtt,

így jobb minőségű, egészségesebb ételek kerülhetnek a gyermekek asztalára.

Ugyanezt a célt szolgálta, hogy 2015 óta 480 önkormányzat - iskolákra, óvodákra, bölcsődékre is főző - konyháját újították fel 12 milliárd forintos kormányzati támogatással.