Minden szavazat számít! Július 14-ig dönthetnek a Tesco vásárlói, hogy ki kapja a legtöbb zsetont (X)

Vágólapra másolva!
Július 14-ig szavazhatnak a Tesco vásárlói, hogy az „Ön választ, mi segítünk" pályázati programban továbbjutó, országosan 181 közösségépítő kezdeményezés közül melyek nyerjék el a 400, 200 vagy 100 ezer forint összegű támogatást. Bár valamennyi, a szavazási szakaszba bejutott szervezet kap hozzájárulást projektje megvalósításához, az elnyert összeg a szavazatok számától függ – ezért nagy szüksége van a szervezeteknek a támogatásra, azaz a zsetonokra.
Vágólapra másolva!

A vásárlók a szavazatukat a vásárlásoknál kapott zsetonnal adhatják le július 14-ig bármely Tesco áruházban úgy, hogy a zsetont az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe bedobják a számukra legszimpatikusabb program mellé. A döntés nem könnyű, hiszen

a továbbjutott 181 szervezet izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal, mint például erdei futóverseny sorozattal, drogprevenciós előadásokkal, a fogyatékossággal élők fejlesztését segítő programokkal, valamint hagyományőrző aktualitásokkal pályázott.

Az áruházlánc a szavazás lezárása után, 2019. augusztus elején hirdet eredményt. A pályázaton körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást kap programja megvalósításához.

Az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és kezdeményezéseikről a zsetongyűjtő pontokon, valamint itt lehet tájékozódni.

A már hatodik alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk" programra baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező óvodák és iskolák, valamint nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezhettek a közösség szépítését, építését, a lakóközösség segítését és oktatást, felzárkózást segítő programokkal.

Országszerte 61 körzetből közel 400 pályázat érkezett,

melyek közül az Effekteam Egyesület (korábbi nevén a Magyar Adományozói Fórum) független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba.

Az „Ön választ, mi segítünk" programot

a Tesco egyszerre hirdeti meg négy közép-európai országában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon.

A 2016-ban indított program sikerét az áruházlánc közép-európai áruházaiban bedobott 75 millió zseton, valamint a Tesco támogatásával megvalósuló több mint 3000 helyi projekt is bizonyítja. Az áruházlánc Magyarországon a korábbi öt fordulóban összesen több mint 500 szervezetet, közel 150 millió forinttal támogatott közösségfejlesztő programjaik megvalósításában.

Az „Ön választ, mi segítünk" program támogatásából megvalósult projektek ezen a térképen tekinthetők meg.