Strandokat, fürdőket ellenőriz az adóhatóság a következő hetekben

Budapest, 2019. június 28. Fürdőzők a tisztább strandokért indított közös kampányról tartott sajtótájékoztató napján a zuglói Paskál Gyógy- és Strandfürdőben 2019. június 28-án. A fürdőhigiéné javításáért, a tisztább strandokért fogott össze a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-vel: tájékoztatási kampányban hívják fel a figyelmet a fürdőzés alapszabályaira. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Több megyére kiterjedő ellenőrzést hajt végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következő hetekben, elsősorban a megyék strandjain és fürdőinél működő vállalkozások kerülnek sorra. Ezen a héten a Balatont övező mindhárom megyében fognak vizsgálódni.
Vágólapra másolva!

Több megye strandjain és fürdőinél működő vállalkozásokat ellenőriz a következő hetekben a NAV, és egyes helyeken a napozáshoz, a fürdéshez szükséges kellékeket kínáló kereskedőknél is kopogtatni fognak az ellenőrök – írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Ezen a héten a Balatont övező mindhárom megyében vizsgálódnak. Somogyban

  • a pizzériákat,
  • az ételkiszállítókat,
  • a vendéglátóhelyeket
  • és a fizető-vendéglátókat ellenőrzi a NAV,

a hatóság embereinek felbukkanására elsősorban a megye Balaton-parti településein és a zamárdi Balaton Sound Fesztivál környékén számíthatnak a gazdasági szereplők.

A tervek szerint Somogyban és Zalában is lesznek ellenőrzések a strandokon, fürdőhelyeken, Veszprémben pedig a szuvenír- és ajándékboltokat, illetve a strandcikkeket árusító üzleteket keresik fel.

Illusztráció Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Tervbe vettek a hónapban strandellenőrzéseket az adóhivatal Pest megyei, Fejér megyei és Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatóságán is, Baranyában pedig

a fürdőzéshez elengedhetetlen termékek árusítói kerültek az érdeklődés középpontjába.

Csongrádban a jövő hétre tervezik a fürdőhelyek kereskedőinek és vendéglátóinak felkeresését.

A hatóság emberei főként arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások átadják-e a nyugtát, a számlát vevőiknek, bejelentették-e alkalmazottaikat, és megfelelőn használják-e online pénztárgépüket. Adott esetben szóba kerülhet a készpénzkészlet helyzete is.