Orbán Viktor: A jövőben is lesznek harcok, de a közép-európaiak kiállnak egymásért

Vágólapra másolva!
Súlyos hibák történtek az elmúlt években Európában, ezeket most ki lehet javítani - köztük a gazdaságpolitikában és a bevándorlási ügyekben elkövetett hibákat - erről beszélt Orbán Viktor az M1-nek néhány perccel az uniós csúcs vége után. A miniszterelnök hozzátette, hogy olyan vezetők kerülnek az uniós intézmények élére, akik Magyarország szempontjából jó eséllyel jó politikát fognak folytatni - írja a Híradó.hu.
Vágólapra másolva!

nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek.

„Fontos tartalmi kérdésekben foglaltunk állást a személyi döntésekkel kapcsolatban. Tudtuk tartani, amit vállaltunk, olyan személyek kerülnek az unió élére, akik jó eséllyel jó politikát folytatnak majd" – hangsúlyozta a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság új elnöke.

Ezek a vezetők most kezdenek el dolgozni, a munka elején vagyunk, amely nem kicsi és nem könnyű, mert az elmúlt években súlyos hibák történtek – mondta, majd hozzátette: ezeket a hibákat ki kell javítani, a migrációs politikában és a gazdaságpolitikában egyaránt voltak hibák.