Az alapvető jogok biztosává választották Kozma Ákost

SULYOK Tamás; KOZMA Ákos; HASZONICSNÉ dr. ÁDÁM Mária
Budapest, 2019. július 2. Kozma Ákos, a Független Rendészeti Panasztestület elnökhelyettese, ombudsmanjelölt (k) az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 2-án. Mellette Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke (b) és Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója (b2). MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés a parlamenti képviselők kétharmadának szavazatával, hat évre az alapvető jogok biztosává választotta Kozma Ákost kedden – írja az MTI.
Vágólapra másolva!

A titkos szavazáson a képviselők

  • 137 igen,
  • 39 nem szavazattal és
  • egy tartózkodás mellett támogatták a jelöltet.

Kozma szeptember 26-tól tölti be posztját. Mint ismert, Áder János köztársasági elnök javasolta a tisztségre a jelöltet. Az új ombudsman esküt tett az Országgyűlés előtt.

Budapest, 2019. július 2. Kozma Ákos, a Független Rendészeti Panasztestület elnökhelyettese, ombudsmanjelölt (k) az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 2-án. Mellette Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke (b) és Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója (b2) Forrás: MTI/Kovács Attila

Kozma 2010 óta a Független Rendészeti Panasztestület elnökhelyettese. Az alapvető jogok biztosa 2013 szeptembere óta Székely László, mandátuma szeptemberben jár le.