Nyolc évet kapott az aszalói gyilkos asszony

Vágólapra másolva!
Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék annak a 20 éves aszalói nőnek az ügyében, aki egy késszúrással ölte meg az élettársát.
Vágólapra másolva!

Egy fiatal asszony élettársával és több hozzátartozójukkal élt egy házban a Borsod megyei Aszalón. Két gyereküket közösen nevelték. A pár gyakran veszekedett egymással. 2018 húsvét hétfőjén is összevesztek, miután mindketten elég sok alkoholt ittak. A vitából verekedés lett, de délutánig semmi komolyabb nem történt - olvasható a Miskolci Törvényszék Origónak küldött közleményében.

A férfi fát hasogatott az udvaron, ahol a kétéves kislányuk is játszott. A gyerek kiment az utcára, amitől a részeg apja annyira dühös lett, hogy egy deszkával a kezében a gyerek után indult, miközben folyamatosan szidta.

A gyerek szintén részeg édesanyja odament az élettársához, kivette a kezéből a deszkát és a férfi hátára vágott vele.

A pár újra összeveszett. Amikor az asszony vissza akart menni a lakásba, és meglátta a küszöbön fekvő 31 cm hosszúságú kést, felkapta, aztán

a férfit a karján, és a mellkasán is megszúrta.

Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A bíróság 8 évre ítélte elsőfokon az asszonyt.

Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy büntetlen előéletű, és két kiskorú gyereke van, de súlyosító körülményként értékelték, hogy az áldozat a közeli hozzátartozójának számított.

Az ítélet nem jogerős, az asszony ügyvédje fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. A vádlott a másodfokú eljárás alatt is letartóztatás alatt marad.