Szita Bence gyilkosa arra panaszkodik, hogy nem tud aludni a börtönben

2019.07.01. 13:30

Egész nap csak fekszik Kertész József, aki Szita Bence meggyilkolása miatt került börtönbe. Korábban mappákat fűzött, de mivel kifogásolták a munkáját, ma már semmit sem csinál. A Borsnak arról panaszkodott, hogy aludni is csak gyógyszerekkel tud. Hét éve Kertész József és Bogdán József követte el az egyik legbrutálisabb gyilkosságot Magyarországon. A két férfi, Polcz Erika megbízására, összevert, összeszurkált és ásóval is súlyos sebeket ejtett egy 11 éves kisfiún, akit aztán élve eltemetett. A nő azért adott megbízást a gyilkosságra, mert féltékeny lett a kisfiúra, akit a párja, a gyerek mostohaapja, a sajátjaként szeretett.

Kertész József évek óta nem tartja a kapcsolatot a családjával, és barátja sincs bent, ellentétben egykori társával, akinek a legjobb barátja egy másik kegyetlen gyilkos, a magyarbánhegyesi családirtóként elhíresült férfi volt. Bogdán József nemrég halt meg

Élve eltemették

A 11 éves, felsőmocsoládi Szita Bence 2012. október 29-én tűnt el. Napokig keresték, végül csak a kegyetlenül megkínzott holttestére bukkantak rá Sántos mellett, egy erdőben. 

A kisfiút nagyon megverték, megszurkálták, és ásóval is súlyos sebeket ejtettek rajta, majd élve eltemették. 

Hamarosan kiderült, hogy a gyilkosságot a gyerek nevelőapjának a párja, Polcz Erika tervelte ki, akinek két segítője is volt: Bogdán József és Kertész József. 

Mindhárman tényleges életfogytiglant kaptak. 

Bogdán József, Polcz Erika és Kertész József börtönőrök között hallgatja az ítélethirdetést 2013 június 6-ánFotó: Magócsi Márton - Origo

Négy éve fogadtam egy ügyvédet, átnéztük az összes nyomozati anyagot, és tizenhét olyan pontot találtunk, ahol a bíróság mulasztott. Strasbourgba beadtuk, és már elfogadták, vizsgálatra alkalmasnak találták" 

- mondta a Borsnak Kertész József, aki ennek ellenére nem hisz abban, hogy valaha is kiszabadul. Arról is beszélt, hogy ma már nem dolgozik semmit, mert nem voltak elégedettek vele. Úgyhogy most egész nap csak az ágyán fekszik, de aludni nehezen tud, mert gyógyszereket szed.  

Szita BenceForrás: BORS

Azt is elárulta, hogy ha a gyerek nevelőapjának, Gyöngyösi Sándornak a szemébe nézhetne, 

könnyedén megtenné, nem mondana neki semmit, mert szerinte nincs mit mondania. 

Azt máig tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Sőt, állítja, hogy Bencét sem ismerte. 

Akkor láttam először, amikor fent voltunk a kocsibeállón, és Bogdán kihúzta a kabátjánál fogva. Én álltam, és néztem. Emlékszem, amikor az egész után Erika azt mondta: megkönnyebbültem. De a sírt sem én ástam, nem véletlen, hogy a föld alatt az én cipőnyomomat meg sem találták"

- közölte Kertész.

Erika olyan ideges volt, hogy alig tudott vezetni, remegett a keze

Bogdán József tavaly adott interjút. Ő arról beszélt, hogy Kertész mutatta be a megbízónak, és ő is tagadta, hogy részt vett a gyilkosságban.

Meghalt a börtönben szita Bence gyilkosa, Bogdán JózsefForrás: Origo

Váltig állította, hogy ott sem volt, amikor a 11 éves kisfiút megölték. 

Engem ott hagytak a toponári sörözőben. Ők elmentek hárman, ameddig visszaértek, én söröztem. Amikor visszajöttek a kocsival, a gyerek már nem volt velük. Beültem az autóba, Erika olyan ideges volt, hogy alig tudott vezetni, remegett a keze. Én csak a gyilkosság napján láttam a gyereket a sörözőben, én adtam neki pénzt, hogy vásároljon magának valamit. Chipset vett, meg üdítőt. Aztán Kertész és Erika elvitték autóval 

mondta.

A felbujtó, Szita Bence gyilkos mostohaanyja, Polcz Erika sem él már, ő is tüdőrákban halt meg, akárcsak Bogdán József.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK