Forgalmi változások az Üllői út – Ferenc körút csomópontnál

Vágólapra másolva!
A Budapesi Közlekedési Központ közleménye szerint 5-6 hetes időtartamra megszűnik az Üllői útról a József körútra, illetve a Ferenc körútra való balra kanyarodási lehetőség július 2-től, keddtől várhatóan két-három hetes időszakra a 4-es és a 6-os villamos vonalának felújítása miatt. A Nagykörútra kanyarodni mind a Kálvin tér, mind a Nagyvárad tér felől érkezőknek csak kis kerülővel lesz lehetőség.
Vágólapra másolva!

A BKK tájékoztatása szerint az Üllői út városhatár felé vezető oldalának vonalába eső vágányszakasz felújításához kapcsolódóan két-három hetes időszakra csökkenteni kell az Üllői út forgalmi sávjainak számát, ezért

mindkét irányból megszűnik a balra kanyarodás lehetősége.

Aki az Üllői úton a Kálvin tér felől érkezik, és a József körútra kanyarodna, annak az Üllői út–Liliom utca–Tűzoltó utca–Ferenc körút–József körút az ajánlott útvonal - írja a BKK.

Aki a Nagyvárad tér felől érkezik, az alábbi lehetőségek közül választhat:

  • Módosul az Üllői út–Mária utca–Kinizsi utca csomópont forgalmi rendje: lehetővé válik a visszafordulás a Kinizsi utca vonalában, azaz a Ferenc körúti csomóponton áthaladva a Kinizsi utca felé vezető balra kanyarodó sávból a lámpa zöld jelzésénél visszafordulhatnak az Üllői úton, ahonnan jobbra kanyarodva elérik a Ferenc körutat.
  • Ajánlott kerülőút emellett a Kinizsi utca a Közraktár utca felé, ahonnan a Boráros téren át elérhető a Petőfi híd.
  • A BKK azt ajánlja az autósoknak, hogy érdemes már előbb letérni az Üllői útról: a Könyves Kálmán körút felé, a Vágóhíd utca felé vagy a Haller utca felé, hogy a Duna felett a Rákóczi hídon, vagy a Soroksári úton át a Petőfi hídon haladjanak át.

Várhatóan két-három hét múlva ismét változik majd a csomópont forgalmi rendje, ezzel kapcsolatban a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.