A magyar kormány nem a népességimportban hisz

2019.07.01. 10:23

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a családvédelmi akcióterv részleteiről beszélt.

A családpolitikai program kapcsán a politikus elmondta, az elfogadott javaslatoknak az a célja, hogy a fiatalok irányába forduljanak, egyszerűen nincs más választása egyetlen kormánynak sem. Európában minden egyes kormánynak, országnak azt kéne tennie, amit Magyarországon tesznek, azaz segítséget nyújtani a családalapításban, hogy megszülessenek a vágyott gyermekeik. Természetesen nem attól fognak a fiatalok házasodni, gyermeket vállalni, mert mekkora támogatást kapnak, ám ha ezek a támogatások nincsenek, akkor biztosan nem tesznek a családalapításért, hogy megszülessenek a vágyott gyermekek.

Pedig ezt mindenki már eldönti, hogy bizony több gyermeket szeretne, ám sajnos később ezek a vágyak, nem válnak valósággá. Hogy a vágyak megvalósuljanak, ahhoz a kormány minden tőle telhetőt megtesz, hogy a fiatalok előtt legalább anyagi akadályok ne legyenek. Ez egy családpolitikai terv, de egyben nemzetpolitikai vetülete is van, a magyar kormány nem a népességimportban hisz, hanem a belső növekedésben. A családpolitikai intézkedéscsomag az örökbefogadott gyermekekről és családjukról is gondoskodik, ahogy a lombikprogramot is magasabb fokozatban fogják működtetni. Amennyiben megvalósul a magyar baby-boom, akkor a kormány célja, hogy megfelelő mennyiségű bölcsődei, óvodai férőhely legyen.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.