Czeglédy-ügy: Gyurcsányék egy súlyos korrupciós botrányt akarnak eltussolni

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
Gyurcsányék azért bújtatták Czeglédy Csabát a mentelmi joga mögé, hogy kimenekítsék az ellene folyó büntetőeljárásból – hangsúlyozta Budai Gyula, aki kijelentette: elfogadhatatlan, hogy egy ilyen súlyos korrupciós ügyben az ellenzék kezdettől fogva asszisztál az ügy eltussolásához. A fideszes politikus annak kapcsán nyilatkozott, hogy az Országgyűlés kedden szavaz a javaslatról, amelynek lényege, hogy a képviselőjelöltet abban az esetben, ha büntetőeljárás folyik ellene, és a vádemelés még a jelöltté válás előtt történik, nem illetné meg a jövőben a mentelmi jog.
Vágólapra másolva!

A kormánypártok ismételten és határozottan felszólítják az ellenzéket, hogy támogassa a köztörvényes bűnözők kimentését megakadályozó „Lex Czeglédy” elfogadását az Országgyűlésben – közölte Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője. Kifejtette: az Országgyűlés kedden szavaz a javaslatról, amelynek lényege, hogy

Gyurcsányék azért bújtatták Czeglédy Csabát a mentelmi joga mögé, hogy kimenekítsék az ellene folyó büntetőeljárásból Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

Kezdettől fogva világos, hogy Gyurcsányék azért bújtatták Czeglédy Csabát a mentelmi joga mögé, hogy kimenekítsék az ellene folyó büntetőeljárásból – hangsúlyozta Budai Gyula, aki kijelentette:

A törvénymódosítást követően azt a visszaélést, amit Gyurcsányék elkövettek Czeglédy Csaba kimentése kapcsán, többé nem lehetne elkövetni – tette hozzá.

A fideszes politikus példátlannak nevezte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság a bíróság kezdeményezését visszautasítva nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. Rámutatott:

A kormánypárti politikus felidézte, a Szegedi Törvényszéken tárgyalt büntetőügy költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult. Kitért arra is, hogy Czeglédy Csaba és társai több mint hatmilliárd forintot „süllyesztettek el”, s ebben az ügyben Czeglédy vádlott-társait börtönbüntetéssel és vagyonelkobzással sújtotta a bíróság.