Jelentős mennyiségű heroint akart az országba csempészni egy szerb férfi

fegyverrel támadt Nógrádban egy férfi a feleségére
Vágólapra másolva!
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy szerb férfi ellen, aki tavaly márciusban kábítószer hatása alatt próbált meg frissen vásárolt és átalakított autójában nagy mennyiségű heroint átcsempészni a magyar határon.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly tavasszal, március elején vett egy autót Szerbiában, amellyel pár nappal később a röszkei határátkelőhelyen akart átlépni Szerbia felől Magyarországra. Az útlevélellenőrzés után még egyszer átvizsgálták az autót, ekkor jelzett a kábítószer kereső kutya.

Kiderült, hogy a műszerfalat megbontották, a kesztyűtartót és az anyós ülésnél lévő légzsákot kiszerelték, és egy elektromágneses zárszerkezetet rögzítettek a helyére.

A kormányról nyitható rejtekhelyen majdnem 1 kg heroint találtak. Ezt próbálta meg az országba csempészni a férfi, aki egyébként ebben a pillanatban is drog hatása alatt áll.

Az autóban elrejtett kábítószer hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiségnek az ötszöröse.


A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottat nagy mennyiségű kábítószer birtoklásával és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja. Azt, hogy a férfi bűnös-e a Szegedi Törvényszéken fogják eldönteni.