Megrázott az áram egy 2 éves kisfiút Palkonyán

Vágólapra másolva!
Zalán a szüleivel érkezett egy esküvőre egy palkonyai vendégházba pénteken. Az udvaron megérintett egy kültéri lámpaoszlopot, amelyből kilógott a 230 voltos elektromos kábel. A kisfiú azonnal felüvöltött az áramütéstől. 
Vágólapra másolva!

A kisfiú tenyerén és a karján is másodfokú égési sérülések keletkeztek.

– mondta a Borsnak a gyerek apja.

A férfi nem várta meg, amíg a mentők megérkeznek, inkább elindult vele Pécsre a saját autójukkal. Útközben egyeztetett a rendőrökkel, akik arra kérték, hogy adja át a kicsit egy mentőhelikopternek. A pécsi gyermekklinikán egész éjszaka megfigyelték Zalánt, aki ma már otthon van.

A panzió tulajdonosa nem kért bocsánatot a szülőktől, mert a felelősségét sem ismeri el.

„Őszintén nem érzem úgy,

hogy nekem kellett volna elnézést kérnem, éppen hogy az édesapának kellett volna bocsánatot kérnie, mert nem vigyázott a kétéves gyermekre. Ilyen alapon besétálhatott volna a közelben lévő megáradt patakba is. Azért is én lennék a felelős?

Néhány éve vettük a házat, de mi nem szereltük szét a lámpát. A bejárati ajtó mellett volt a kapcsolója, és nem volt áramtalanítva, de be volt tekerve egy zacskóval, és le volt ragasztva a vezeték, ami biztonságos. Sok-sok kisgyerek volt már itt, de soha semmi probléma nem történt” – magyarázta.

A ház korábbi tulajdonosának közösségi oldalán viszont ott egy eladás idejében készült kép, amin látszik, hogy akkor még az egész lámpa ott volt, nem csak a csonk a lámpa helyén.

A férfi feljelentést tett, már nyomoznak az ügyben.

Megkerestük a rendőröket, akik ezt válaszolták a levelünkre:

„Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében szereplő esettel összefüggésben 2019. június 28-án érkezett bejelentés a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A Siklósi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Az ügyről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást egyelőre nem kívánunk adni.”