Újabb polgármesterek tiltakoznak a Márki-Zayék listáján való szereplés ellen

Közös ellenzéki 2019 március 15
összellenzéki
Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter és egyesülete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom megint túlzásba vitte az agresszív fontoskodást, hiszen az Origo értesülései szerint újabb két olyan polgármestert, illetve települést tettek fel a szervezetük által támogatott listára, akit meg sem kérdeztek erről, sőt, az illetők kifejezetten ódzkodnak a hódmezővásárhelyi balliberális polgármester egyre erőszakosabb „ölelésétől”. Az eset nem új, hiszen korábban az Origo is beszámolt arról, hogy Pest megyei Szada település vezetője is találomra került fel Márki-Zayék listájára, anélkül, hogy bárki a hozzájárulását kérte volna ahhoz. Értesüléseink szerint most két Somogy megyei település, Balatonszemes és Balatonlelle polgármestere találta magát és települését váratlanul a Mindenki Magyarországa Mozgalom listáján. Origo elérte Kenéz Istvánt, Balatonlelle polgármesterét is, aki elmondta, hogy rettenetesen dühíti, hogy mindenféle megkérdezés nélkül feltették a listára, és elmondta, hogy több alkalommal kérte már személyesen, hogy vegyék le a listáról, mostanáig hiába.
Vágólapra másolva!

A hódmezővásárhelyi polgármester finoman szólva kreatív ember, hiszen nem létező és meg nem beszélt szövetségekről ábrándozik, amivel nem lenne baj, csak az a probléma, hogy ezeket papírra is veti, és megkötött szövetségként, kapcsolatrendszerként tálalja azt a közvélemény számára.

Márki-Zay Péter Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint ismeretes, a hódmezővásárhelyi polgármester ahelyett, hogy a városa ügyeivel foglalkozna, azzal tölti az idejét, hogy az általa alapított egylettel, a Mindenki Magyarországa Mozgalommal gyűjti össze – vagy találja ki – az általuk támogatott polgármesterjelölteket.

Össze is állítottak egy listát megyék szerint, amire felraktak sok nevet, ha akarta az illető polgármester, hogy rajta legyen, ha nem.

Ahogy korábban megírtuk, Szada polgármestere, Oroszi Sándor is beszámolt arról, hogy Márki-Zayék meg sem kérdezték őt, csak úgy felrakták a listájukra. Sőt, a településvezető kikérte magának a listán történő szerepeltetést.

Ennek ellenére az erőszakos Márki-Zayék továbbra sem vették le őt a listájukról.

Forrás: Mindenkimagyarországa.hu

Az Origo értesülései szerint, most két Somogy megyei településvezető: Kenéz István, Balatonlelle polgármestere, és Takács József, Balatonszemes polgármestere is hevesen tiltakozott az ellen, hogy Márki-Zayék szerepeltessék őket, illetve településüket a támogatotti listájukon.

Mint kiderült ugyanis, őket sem kérdezte meg senki a MMM részéről, hogy szeretnének a listán szerepelni, hanem egyszer csak felkerültek arra.

Az Origo elérte Kenéz Istvánt, Balatonlelle polgármesterét is, aki elmondta, hogy

rettenetesen dühíti, hogy mindenféle megkérdezés nélkül feltették a listára, és elmondta, hogy több alkalommal kérte már személyesen az illetékesektől, hogy vegyék le a listáról, mostanáig hiába.

Pedig legutóbb már az ügyvédje szólította fel a Mozgalmat, hogy húzzák ki onnan a polgármestert.

Az Origo elérte Takács Józsefet, Balatonszemes polgármesterét is, aki azonban nem kívánt érdemben nyilatkozni az esetről.

Forrás: Mindenkimagyarországa.hu

Elírták nemcsak polgármesterek, de települések nevét is

Ahogy korábbi cikkünkben arról beszámoltunk, Márki-Zayék listájával nemcsak az volt a baj, hogy találomra tettek fel neveket rá, hanem az is, hogy számtalan polgármester és település nevét is sikerült elírnia a hódmezővásárhelyi polgármester rendkívül felkészült stábjának.

Azóta ugyan javították az elírásokat, de elég kínos lehetett a magát mindenhez is értő polgármesternek, hogy az általa támogatottak nevét sem sikerült normálisan leírniuk a hivatalos honlapjukra.

Hódmezővásárhely, 2018. május 29. Márki-Zay Péter (független) polgármester és Varga Ildikó jegyző a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Gyöngyös baloldali polgármesterét ugyanis nem Heisz, hanem Hiesz Györgynek hívják, ahogy Bátonyterenye jobbikos önkormányzati képviselője sem Cseresznyész, hanem Cseresnyés István. Dombóvár első emberének nevét is elrontották, a neve nem Szabó Lóránt, hanem Loránd, míg a gyulai induló nem Dévényi-Dabrowszky, hanem Dévényi-Dabrowsky Géza.

Kérdéseket vetett fel a MiMaMo tótkomlósi jelöltje is, hisz Márki-Zayék listájában Zsura Ferenc neve szerepelt. A Magyar Nemzet forrásai viszont akkor azt mondták, ilyen férfit nem ismernek, a tótkomlósi testületben ül viszont egy Zsura Zoltán János nevű független képviselő. Elírták az oroszlányi MSZP-s polgármester nevét is, őt nem Lázok, hanem Lazók Jánosnak hívják.

Abban már semmi meglepő nincs, hogy helytelenül tüntették fel Almásfüzitő nevét is, a listán Amásfüzitő szerepelt, Budaörs helyett pedig Budaőrsöt írtak.

A lajstromban rosszul szerepelt az érdi induló is, aki nem Csözik, hanem Csőzik László, és a diósdi jelölt sem Bogo, hanem Bogó László Ignác. Kellemetlenül érezhette magát Pilisborosjenő polgármestere is, aki nem Kuller, hanem Küller János. A kistarcsai, jobbikos színekben mandátumot szerzett önkormányzati képviselő sem Döringer, hanem Dőringer Károly. Minden bizonnyal Marcali polgármestere, Sütő László sem volt boldog a listában korábban szereplő dupla „t” betű miatt, Uszka első embere, Sértő-Radics István nevéből pedig a kötőjelet felejtették ki.

A listában persze elírva volt Janiczak Dávid (Jobbik), Ózd jobbikos polgármestere is Janiczákként.