Minősíthetetlen stílusban támadja a Századvég elnökét és feleségét egy balliberális "költő"

Vágólapra másolva!
Minősíthetetlen, gyűlölködő stílusban nyilvánult meg G. Fodor Gáborról és feleségéről, Fodor-Horváth Zsófia viselkedéselemzőről egy balliberális aktivista a 24 nevű ellenzéki propagandaoldalnak, ami újfent sok mindent elárul a híres balliberális elfogadásról, illetve az ellenkező véleményt vallók tolerálásáról. A Peer Krisztián nevű „költő” zagyva, összefüggéstelen mondatainak túl sok értelme nem volt, de egy biztos, hogy áradt belőlük a töménytelen gyűlölet a nemzeti tábor irányába, és válogatás nélkül szidalmazott mindenkit, aki épp eszébe jutott. Gondoljunk csak bele egy percre, hogy milyen felhördülés lenne a balliberális világtáborban, ha mondjuk egy Peer Krisztián-féle elkeseredett, nyilvánvalóan frusztrált és közismerten sikertelen emberről egy jobboldali publicista elmondaná a véleményét hasonló stílusban. Világbotrány. A Századvég elnöke az interjúra reagálva elmondta: Peer Krisztián egy gyáva ember, valamint beszámolt arról is, hogy a feleségét érintő kijelentéseiért megtette a jogi lépéseket. Reagált a szánalmas mondatokra Fodor-Horváth Zsófia is.
Vágólapra másolva!

A stílus maga az ember, mondta Georges-Louis Leclerc de Buffon. És hozzátehetnénk azt is, hogy igen jól tükrözi egy ember jellemét, intelligenciáját, hogy hogyan tudja tolerálni más emberek más véleményét. Nos, ezen a teszten Peer Krisztián mindenképp megbukott.

A „költő” a 24-nek adott interjújában teljesen összefüggéstelenül, csupán a nemzeti oldal iránti töménytelen gyűlölettel átitatva nyilvánult meg. Ráadásul másról is kérdezték volna a költőt – fenntartva az interjú látszatát –, de valahogy majdnem minden kérdés kapcsán sikerült a jobboldaliak gyalázásába átcsapnia a beszélgetésnek.

Egy másra vonatkozó kérdést követően tört ki a végtelen gyűlölet a Századvég elnöke, és annak felesége irányába is. A Századvég elnökéről (aki egyúttal a 888.hu főszerkesztője is) minősíthetetlen és alávaló stílusban beszélt, de G.Fodor Gábor feleségét is szidalmazta. Fodor-Horváth Zsófia viselkedéselemző, rendszeresen ír az Origónak, és a Hír TV Címlap című, nagy sikerű politikai elemzőműsorának egyik állandó szereplője.

De egy pillanatra azért gondoljunk arra, hogy fordított esetben mekkora felzúdulás lenne a teljes liberális világkánonban, ha egy közéjük tartozót és nejét illetnének hasonló jelzőkkel jobboldali publicisták.

A Századvég elnökének válasza természetesen nem maradt el, G. Fodor Gábor a 888.hu-n lévő blogján, valamint Facebook-oldalán is bejelentette, hogy

de a Századvég elnöke azt is kijelentette, hogy „Peer Krisztián egy gyáva ember”. Amivel, ugye, nehéz vitatkozni.

Nem sokkal később Fodor-Horváth Zsófia is reagált a közismerten sikertelen költő szavaira – írásának egyik legfigyelemreméltóbb része, amikor Peer gyávaságáról és hazudozásáról ír. Azzal henceg, hogy szemtől szemben, valami igazán keményét mondott G. Fodor Gábornak és Fodor-Horváth Zsófiának egy Pest környéki üzletben, persze ismeretlenül zaklatta őket. Vagyis, arra büszke, hogy belekötött két sikeres értelmiségi emberbe. De a valóság még ennél is szánalmasabb: nem mintha érdem lenne, ha sikerült volna a kötözködés, de még ezt sem mondhatja el Peer. Nem mert valójában beléjük kötni, hanem úgy mormogott valamit, hogy ne értsék, és ne legyen belőle botrány.

Íme a bejegyzés: