Márki-Zay szerint a gyerek verve jó!

Márki-Zay Péter
Hódmezővásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (j2) a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésének kezdete előtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Hosszas posztban magyarázkodik Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, hogy miért beszélt arról egy rádióinterjúban, hogy belefér a testi fenyítés a gyereknevelés során. „A gyermekeket a legtöbb ártalom nem egy fenékre ütéssel éri” – ismételte meg korábbi álláspontját a politikus, aki egyúttal köszönetet mondott Vekerdy Tamás pszichológusnak, hogy védelmébe vette őt, amikor az Origo megkérdezte a véleményét az ügy kapcsán. 
Vágólapra másolva!

Vekerdy Tamásnak pedig külön is köszönöm, hogy tegnap elutasította az Origo megkeresésére, hogy beálljon a lejáratókampányba”Márki-Zay Péter ezekkel a sorokkal hálálkodott legújabb magyarázkodó posztjában Vekerdy Tamásnak, a liberális nevelés magyarországi atyjának, hogy kiállt mellette a testi fenyítős botrányában. Mint ismert, Hódmezővásárhely hétgyermekes városvezetője arról beszélt egy múlt heti rádióadásban, hogy szerinte a gyereknevelés során belefér a testi fenyítés alkalmazása, és Magyarországon pontosabban kellene szabályozni, „hogyan lehet fenyíteni egy gyermeket”. Például az állítólagos kanadai szabályok szerint: nyitott tenyérrel üssön, és ne maradjon nyoma.

A meghökkentő gondolatokról megkérdeztük Vekerdyt, aki egész pályafutása alatt a modern gyermeknevelés atyjaként építgette magát. Telefonon sikerült elérnünk őt, azonban teljesen váratlanul – dühkitörések közepette – védelmébe vette Márki-Zayt. „Nagyra becsülöm őt!” – szögezte le Vekerdy, akiből mindössze ennyi jött ki, érdemben nem válaszolt a kérdéseinkre. A hódmezővásárhelyi politikus szerdai bejegyzésében tehát megköszönte a nem várt helyről érkező segítséget,

a balliberális elit tagjai megint egymást védik, mindenáron, bármit is tesznek és mondanak.

Második körös magyarázkodásában Márki-Zay megismételte korábbi álláspontját, miszerint egy kis testi fenyítés elfogadható, ha a gyerek csintalankodik.

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a testi fenyítés számára nem azonos a gyermekek bántalmazásával, verésével.

Márki-Zay teljesen belezavarodott a magyarázkodásba, mely oda futott ki, hogy szerinte a testi fenyítés nem jelenti a gyerek verését. Közben azonban újabb megdöbbentő bejelentést tett: kiderült ugyanis, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester számára elfogadhatatlan az abortusz és a válás is. Ismételjük meg: nem azt mondta, hogy nem tartja jó dolognak, nem tartja helyesnek, hanem kategorikusan elfogadhatatlannak nevezte.

Újabb mondatok, amelyeket a balliberális értelmiség megvédhet.