Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki roncsderbit

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az alkalmatlan zuglói polgármester, Karácsony Gergely nyerte meg az ellenzéki budapesti előválasztást. Összesen 33 355 szavazatot kapott. Ez az összes voks 49 százaléka. Kálmán Olga, Gyurcsány Ferenc jelöltje megsértődött, és el sem ment a nyilvános sajtótájékoztatóra. Karácsony Gergely abban bízik, hogy Gyurcsány nem árulja el újból – az Indexnek így fogalmazott: az ellenzék pontosan tudja, nincs több politikai szarkavarás. Kálmán Olga nem tudta elviselni a kudarcot, el sem ment a sajtótájékoztatóra.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely egyébként maga jelentette be a közösségi oldalán, hogy győzött.

A Gyurcsány-párt, a DK támogatottja, Kálmán Olga, illetve a momentumos Kerpel-Fronius Gábor így nem lesz ellenzéki közös főpolgármester-jelölt. Előbbi 25 093 szavazatot kapott, utóbbi 9792-t.

A hivatalos bejelentő egyébként Magyar György ellenzéki ügyvéd volt. A sajtótájékoztatón nem jelent meg Kálmán Olga, aki egyes információk szerint megsértődött, de arról is hallani, hogy biztos volt a győzelmében, majd nem tudta elviselni a kudarcot, és összeomlott.

Érdekes, hogy bár Kálmán Olga volt nyilvánvalóan a legalkalmatlanabb jelölt a három próbálkozó közül, a Nézőpont Intézet hét eleji kutatása szerint Karácsony Gergely még Kálmán Olgánál is esélytelenebb Tarlós István főpolgármesterrel szemben.