Megsérült a leszállópálya, másfél órára lezárták a ferihegyi repülőteret

Vágólapra másolva!
Megsérült a futópálya felülete a budapesti repülőtér egyik futópályáján szerdán este 18 óra 20 perckor, ezért a repülőteret lezárták – írja az Airportal. A futópályából kifordult egy betondarab, amely miatt a Wizz Air Stockholmból Budapestre érkező, HA-LVB lajstromjelű Airbus A321neo repülőgépe defektet kapott. Az eseményt követően a repülőteret lezárták, a futópályán gyorsjavítást kell végrehajtania a reptér-üzemeltetőnek. Az MTI este nyolc óra után közölte, hogy a repülőteret újra megnyitották.
Vágólapra másolva!

Leállt az érkező és induló forgalom is budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szerdán este, több, mint másfél óra után este nyolc után indult újra a forgalom.

Kiss Anita, a HungaroControl kommunikációs igazgatója az AIRportal.hu-nak azt mondta, a Wizz Air Stockholmból Budapestre érkező HA-LVB lajstromjelű Airbus A321neo repülőgépén a leszálláskor egy, a futópálya felületéből kifordult betondarab miatt kidurrant egy gumiabroncs. Az esemény után a repülőteret előreláthatólag este 8 óráig lezárták, az érkező járatok Bécsben és Pozsonyban szállnak le.

A repülőtéren 28 repülőgép várakozott a felszállásra, 10 érkező járatnak kellett kitérő repülőtérre mennie.

Mivel a 2-es pályát csak csütörtökön adják át, emiatt nem maradt üzemképes futópálya, ezért a repülőtér nem tudott járatokat fogadni és indítani.

A Flightradar24.com radarképe szerint a Wizz Air és a Lufthansa több járata mellett a Ryanair, a Finnair, az Austrian Airlines és a Travel Service egy-egy járata is a légtérben várakozott, majd Bécsben és Pozsonyban szálltak le - írta az Airportal.

Este 8 után Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy befejezték a rendkívüli pályakarbantartást, a légikikötő ismét fogad és indít járatokat.