Korábban zsidó bűnözőkről beszélt, most a Jobbik frakcióvezetője lett Jakab Péter

JAKAB Péter ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél CSELEKVÉS demonstráció felemeli a kezét kormányellenes tüntetés Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2019. február 10. Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő beszédet mond az ellenzéki pártok Értékelni jöttünk! címmel meghirdetett tüntetésén a Szent György téren Orbán Viktor évértékelő beszéde után 2019. február 10-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Jakab Pétert választotta vezetőjévé a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja - tájékoztatta közleményében a párt frakciója az MTI-t. Ezzel a borsodi politikus karrierje csúcsára érkezett: korábban zsidó bűnözőkről beszélt, most a legnagyobb ellenzéki párt frakcióját vezetheti. Jakab a zsidólistázó, holokauszton, és annak áldozatain viccelődő Gyöngyösi Mártont váltotta a tisztségben, a jelek szerint a kiábrándító európai parlamenti választási szereplést követően minden maradt a régiben a Jobbikban.
Vágólapra másolva!

Júniusban érkezett a hír, miszerint az európai parlamenti mandátumot szerzett Gyöngyösi Márton megüresedett helyére Jakab Péter képviselőt jelöli frakcióvezetőnek a Jobbik országos elnöksége. Ezzel gyakorlatilag borítékolható volt, hogy a zsidólistázós ötlettel előálló, a holokauszttal és annak áldozataival viccelődő képviselőt egy másik antiszemita politikus váltja a párt országgyűlési frakciójának élén.

Antiszemita politikus a Jobbik frakciójának élén

Így is lett, a Jobbik az MTI-hez eljutatott közleményében leszögezte, hogy hétfőn a párt képviselőcsoportja hivatalosan, egyhangúlag választotta meg vezetőjének borsodi politikusát.

Jakabot a szervezet szélsőséges, keményvonalas részéhez sorolják,

akárcsak Gyöngyösit, így feltehetően komolyabb irányváltás nem fog történni a párt politikájában, annak ellenére, hogy Sneider Tamásék történelmi vereséget szenvedtek az európai parlamenti választáson.

Budapest, 2019. február 10. Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő beszédet mond az ellenzéki pártok Értékelni jöttünk! címmel meghirdetett tüntetésén a Szent György téren Orbán Viktor évértékelő beszéde után 2019. február 10-én. MTI/Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mint ismert, a Jobbik több mint egy évtizede nem szerepelt ilyen rosszul: a párt 6,4 százalékot kapott, amivel a pártelnök által hangoztatott 3-4 mandátum helyett mindössze egyet sikerült szerezni.

A magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak. Se bűnbánattal, se jóvátétellel. Ha Ön nem így gondolja, akkor én is aggódom. Egyszerű honpolgárként. Magyarként a magyarokért

– ezt Jakab Péter írta pár évvel ezelőtt Köves Slomónak címzett nyílt levelében, amit olyan gondolatokkal egészített ki, miszerint:

  • „Elítéljük azt is, hogy a zsidó megmondóemberek a magyar nemzet egészét teszik felelőssé a zsidó holokausztért, elvárva azt, hogy honfitársaink olyan bűnökért is bűnhődjenek, amelyeket nem követtek el, sőt nem is éltek akkor, amikor azokat elkövették.”
  • „Itt lenne végre az ideje annak is, hogy a magyarországi zsidóság és különösen annak vezető rétege magába szálljon.”
  • „Hogyan jutott oda, és abban milyen saját felelőssége van, hogy önmagát szinte teljes egészében azonosította a baloldallal és a liberalizmussal, vagyis azzal a politikával, amely rendre beletapos a magyarság érdekeibe és értékeibe.”

A "zsidó megmondóemberek" visszatérően piszkálták a fantáziáját: "A médiában mást sem hallunk: hogyan akarják zsidó megmondóemberek készpénzre váltani a holokausztot. Lássuk be, nekik óriási felelősségük van abban, hogy ma a magyar társadalom jelentős része úgy érzi: nem azért kell emlékeznünk a holokausztra minden áldott nap, hogy ne fordulhasson elő még egyszer, hanem azért, hogy ne felejtsünk el fizetni érte" - nyilatkozta egy másik alkalommal a borsodi politikus.

A Hír TV pedig nemrég hozott nyilvánosságra egy felvételt, amelyen Jakab a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt, és zsidózó vicceken nevetett.