Riasztás több megyére, viharokkal indul a jövő hét

Villám villámlás zivatar vihar
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a várható viharok, zivatarok miatt. Az erős szél mellett jégeső és villámlás is lehet. A jövő héten nem szűnik meg a napsütés, de csökkenni fog a hőmérséklet, és felhőszakadásra is számítani kell. Egyre nagyobb területen enyhül majd a hőség. 
Vágólapra másolva!

Hétfő

Rövidebb időre kisüt a nap, többfelé kell záporra, zivatarra számítani, akár felhőszakadással, jégesővel, zivatarok környezetében viharos széllökésekkel. A leghidegebb órákban 15-22 fok lesz, napközben jobbára 25-30 fokig melegszik a levegő, de az északkeleti határvidéken melegebb is lehet.

Kedd

A hajnali órákban helyenként köd képződhet. Napközben több-kevesebb napsütés és gomolyfelhő-képződés mellett többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is. 15-21 fokos minimum- és 24-31 fokos maximum-hőmérséklettel lehet számolni.

Szerda

Szerdán hajnalban is lehet helyenként köd. Több-kevesebb napsütés és szórványosan zápor, zivatar várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 25-31 fok között valószínű.

Forrás: Mudra László - Origo

A középtávú előrejelzés szerint csütörtökön és pénteken sok napsütésre és elszórtan várható záporra, zivatarra lehet számítani, hasonló hőmérséklettel, mint a megelőző napokban.

Szombaton és vasárnap több helyen várhatók záporok, zivatarok. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 17-22, vasárnap 16-21 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton 25-32, vasárnap 22-30 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.