A hét legmelegebb napja várható, de jön az enyhülés

2019.06.15. 06:04

Ma országos hőségre, igazi strandidőre számíthatunk 34°C körüli maximumokkal, sok napsütéssel. Eső nem lesz – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Továbbra is harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

MiIyen idő várható?

Vasárnap erős gomolyfelhősödés várható nyugat felől egyre többfelé záporral, zivatarral. Az északnyugati szél főleg a Dunántúlon erősödik meg. Nyugaton megszűnhet a hőség, máshol folytatódik a tikkasztó meleg (északnyugaton 28, délkeleten 33°C valószínű).

Hétfőn és kedden gomolyfelhős idő valószínű, és mindkét nap több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. 25 és 30 fok közé enyhül a hőség.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Hőségriasztás

Továbbra is tart a harmadfokú hőségriasztás, amelyet az országos tisztifőorvos – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján –június 16. (vasárnap) 24:00 óráig adott ki.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kéri, hogy a hőségriasztás ideje alatt különösen ügyeljen mindenki a fokozott folyadékbevitelre. A nagy meleget nemcsak az emberek, az állatok is nehezen viselik. A házi kedvenceket még néhány percre se hagyják a parkoló autóban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az írja, hogy a hét legmelegebb napjának nézünk elébe, felhő is alig lesz az égen. Északkeleten egy-egy zápor, a Dunántúlon az élénk szél enyhíthet kicsit a hőségen. Sokan és sokat lesznek ma napon, ilyenkor nagyobb a leégés, a hőguta kockázata, de sokszor az ingerlékenység is fokozódik.