Karácsony Gergely egyre több kínos ügyet söpör a szőnyeg alá

2019.06.15. 12:28

Sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas budapesti elnöke, Borbély Ádám. Itt a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat zűrös pénzügyeiről beszélt.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke a Városligetben tartott sajtótájékoztatót, amelyen a Fidelitas aktivistái egy szőnyeg alól kivéve mutatták fel a papírlapokra írt zuglói ügyeket.

Itt Borbély azt mondta, hogy úgy tűnik, Karácsony Gergely egyre több mindent söpör a szőnyeg alá. A parkolási szerződések ügyét, közérdekű adatokat, zűrös pénzügyeket, meghiúsult fejlesztéseket, a Pillangó park furcsa ügyét, a volt jegyzője ügyét és a kifizetetlen számlákat is.

Borbély Ádám arról beszélt, hogy bár Karácsony Gergely az átláthatóságot hirdeti, még a közérdekű adatigényléseket sem válaszolja meg, ami törvénysértő gyakorlat. A zuglói polgármester nem válaszol arra, mennyi a kifizetetlen számla Zuglóban, és mennyi az önkormányzat kintlévősége.

Karácsony Gergely titkolózik. Nemcsak erről, hanem a zűrös pénzügyekről, a meghiúsult fejlesztésekről és a volt jegyzője távozási körülményeiről– fogalmazott.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke beszél a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat „zűrös pénzügyeire” figyelmet felhívó sajtótájékoztatón a Városligetben 2019. június 15-énForrás: MTI/Kovács Attila

Borbély Ádám azt mondta, hogy a mai napig nem tudható, hogy Karácsony Gergely miről tárgyalt többször is a zuglói parkolást üzemeltető céggel az után, hogy a képviselő-testület a napi egymilliós veszteséget okozó szerződések felmondásáról döntött.
Nem látunk tisztán, a káosz pedig csak nő – mondta a Fidelitas budapesti elnöke.

Papírlapokra írt zuglói ügyek egy szőnyeg alatt a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat zűrös pénzügyeire figyelmet felhívó sajtótájékoztatón a Városligetben 2019. június 15-énForrás: MTI/Kovács Attila

Karácsony letagadta a Fidesztől kapott levelet, lebukott a hazugsággal

Ahogy az Origo is megírta, egy jókora hazugsággal zárta a hetet Karácsony Gergely zuglói polgármester. Kiderült ugyanis, hogy a parkolási botránnyal csúnyán megégett, és még Gyurcsány Ferenc által is megalázott Karácsony csak szavakban az átláthatóság élharcosa, és amikor a saját maga által vezetett kerület gyalázatos pénzügyeiről kellene beszámolnia, akkor valahogy visszafogottá válik és kevésbé közlékeny.

Zsigmond Barna Pál, a budapesti Fidesz szóvivője erre hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján, és elmondta, hogy bírósághoz fordulnak, mivel a zuglói Fidesz több alkalommal is adatigénylést nyújtott be.Például a kifizetetlen számlákról és a kintlévőségekről, Karácsony Gergely azonban mindent megtett, hogy elfedje a rossz gazdálkodást, és a május elején benyújtott adatigényléseket sem válaszolta meg érdemben.

Karácsony GergelyForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony azt nyilatkozta ennek kapcsán, hogy a zuglói Fidesznek egyetlen adatigénylése sem érkezett a zuglói önkormányzathoz. A probléma csak annyi, hogy a dokumentumok nemcsak az adatigénylést bizonyítják, de kiderül az is, hogy Karácsony aláírt dokumentumokkal reagált a közadatigénylésekre. Halasztást kért, de az új határidőt sem tartotta be.