Rohac beismerte, ő ölte meg Prisztást - azt is megmondta, mennyit pénzt kapott

Portik, Rohác, Rohac
Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás (b) és Jozef Rohác a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Beismerte Prisztás József meggyilkolását Jozef Rohac a Fővárosi Törvényszéken perújítás keretében megtartott pénteki tárgyaláson. A szlovák férfi a szegedi Csillag börtönből videohívással tett vallomást.
Vágólapra másolva!

Rohac arról beszélt, hogy a megbízást az ukrán maffiától kapta, a dunaszerdahelyi bűnözői csoport közvetítésével, és a gyilkosságot 15 ezer márkáért hajtotta végre.

Rohac (jobbra, ülve) és mellette Portik Tamás. Utóbbit már elítélték a Prisztás-ügyben Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szerinte a vallomását támasztja alá, hogy csak az elkövető, vagyis ő tudhatja, hogy a nyomozók nem találtak töltényhüvelyt a helyszínen.

A hüvely ugyanis abban a nejlonszatyorban maradt, amellyel "álcázta" a hangtompítós pisztolyt.


Prisztás József 1996-ban történt meggyilkolása ügyében a bíróság korábban jogerősen 15 évre ítélte felbujtóként Portik Tamást, továbbá elítélték tettesként Hatvani Istvánt és bűnsegédként egy harmadik férfit.