Orbán Viktor budapesti vizes versenyekről tárgyalt a LEN elnökével

2019.06.14. 18:25

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta Paolo Barellit, az Európai Úszó Liga, a LEN olasz elnökét, akivel a 2020-as budapesti két vizes Európa-bajnokság előkészületeiről és további lehetséges magyarországi nagy versenyekről tárgyalt.

A felek nem először találkoztak – írta a LEN a hírlevélben.

Nagyon baráti légkörűnek minősítette a megbeszélést, melyen Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos is jelen volt.

A magyar miniszterelnök és a LEN vezetője áttekintette a 2020 januárjában esedékes vízilabda-Eb, illetve az úszók, műugrók és szinkronúszók az év májusában rendezendő kontinensviadalának előkészületeit.

A találkozón szó volt további kiemelt vizes események jövőbeli magyarországi megrendezésének lehetőségeiről is.

Magyarország nagyon szerencsés ország, hogy olyan sport iránt elkötelezett vezetője van, mint Orbán Viktor

– mondta Paolo Barelli.

A sportvezető gratulált az FTC férfi vízilabdacsapatának diadalához, amelyet szombaton aratott a Bajnokok Ligája döntőjének megnyerésével.

Barelli annak a közös meggyőződésnek is hangot adott, hogy a magyar szervezők ismét a legjobbjukat nyújtják majd, és a jövő évi kontinensbajnokságok ugyanolyan sikeresek lesznek, mint amilyenek az utóbbi időkben Budapesten, nagyszerű létesítményekben megrendezett – a LEN-elnök minősítése szerint nagyszerű – vizes események is voltak.