Érdemes lesz kerülni a Szent István körutat a nyári szünetben

kordon, forgalomkorlátozás, Jászai Mari tér
Sok zebrát is lezártak a 4-6-os villamos pályafelújítása miatt. A Jászai Mari téri műanyagháló helyére fémkordon került
Vágólapra másolva!
A nyári iskolai tanítási szünetben folytatja a tavaly elkezdődött vízvezeték-rekonstrukciós munkákat a Fővárosi Vízművek a Szent István körúton. A várhatóan augusztus 20-ig tartó munkálatok jelentős forgalmirend-változással járnak.
Vágólapra másolva!

A vízvezeték-rekonstrukciós munkák június 17-én, hétfőn kezdődnek, a felújítás első napjaiban csak a Szent István körút Nyugati tér irányú útpályája szélső sávjának forgalomkorlátozására kell számítani, közvetlenül a tér előtt – olvasható a BKK oldalán.

Ezt követően – a villamosvágányok melletti munkaterület elkorlátozása miatt – az alábbiak szerint változik a Szent István körút forgalmi rendje:

  • A Margit híd irányú útpályán a Váci út és a Bihari János utca közötti szakaszon csak egy forgalmi sáv lesz járható. A híd felé vezető oldalon más korlátozásokra nem kell számítani.
  • A Nyugati tér irányú útpályán a Honvéd utca és a Nagy Ignác utca között buszsávot alakítanak ki, ezért gépkocsival csak a belső sávban lehet majd haladni. A Nagy Ignác utcát követően a buszsáv megszűnik, innen egy sávon közlekedhetnek majd a buszok és az autósok is. A Nyugati tér előtt kétsávos osztályozót alakítanak ki: a belső sávból lehet majd balra, a Váci út felé kanyarodni, míg a külsőből egyenesen tovább a körúton, illetve jobbra, a Bajcsy-Zsilinszky út felé lehet majd továbbhaladni.
  • Ez a kialakítás érdemi kapacitáscsökkenést eredményez majd a körút forgalomáteresztő-képességében, ezért a Margit híd felől Észak-Pest felé utazóknak érdemes lesz

    a Nagykörút helyett a Jászai Mari tér–Újpesti rakpart–Carl Lutz rakpart útvonalat választaniuk,

    a Buda felől Pest belvárosa felé tartóknak pedig célszerű lesz megfontolni

    a Margit híd helyett egy másik útvonalon átkelni a Dunán.