Karácsony Gergely mindent megtesz, hogy elfedje Zugló rossz gazdálkodását

2019.06.14. 14:40

Bírósághoz fordult a Fidesz, mert Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nem válaszolta meg a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylési kérdéseiket - közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.

 Az átláthatóság bajnokánál egyre nagyobb a homály"  - fogalmazott a politikus.

Zsigmond Barna Pál hozzátette: Karácsony Gergely megválasztásakor még azt ígérte, hogy Zugló az átláthatóság mintapéldája lesz, és minden szerződést kereshető formában közzétesz az önkormányzat, a gyakorlat ennek pont az ellenkezőjéről árulkodik.

Papp Imre (balra) és Karácsony Gergely (jobbra)Forrás: zuglo.hu

Megjegyezte: Karácsony Gergely még átláthatósági biztost is tartott, például "a nagy tervekkel érkező" LMP-s Vágó Gábort, akinek azonban "rövid idő után beletört a bicskája a feladatba". A Fidesz budapesti szóvivője szerint ma már ott tartanak, hogy egy önkormányzati képviselőnek közérdekű adatigénylést kell benyújtani, hogy tájékozódjon. 
Ezt teljesen hajmeresztő önkormányzati gyakorlatnak nevezte, és úgy vélte: ilyen is csak Karácsony Gergely polgármestersége alatt fordulhat elő, aki egyszerűen alkalmatlan posztjára. 
A Fidesz budapesti szóvivője elmondta, hogy a zuglói Fidesz több alkalommal is adatigénylést nyújtott be, például a kifizetetlen számlákról és a kintlévőségekről, Karácsony Gergely azonban mindent megtesz, hogy elfedje a rossz gazdálkodást, és a május elején benyújtott adatigényléseket sem válaszolta meg, nem biztosította az átláthatóságot. Zsigmond Barna Pál közölte: véleményük szerint Karácsony Gergely ezzel megsértette az infotörvényt, ezért csütörtökön a bírósághoz fordultak. 

A kormánypárt budapesti szóvivője azt mondta az MTI-nek, a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján azt kérik, hogy kötelezze Karácsony Gergelyt a kért adatok kiadására.