Elfogták a teknőst agyonverő nőt

teknős gyilkos, Fővárosi állatkert
Vágólapra másolva!
Az ózdi rendőrök pénteken Ózdon elfogták azt a nőt, aki követ dobott az egyik görög teknősre a Fővárosi Állat- és Növénykert kifutójában. A teknős életét súlyos külső és belső sérülései miatt már nem lehetett megmenteni, el kellett altatni.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján 2019. június 13-án egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre.

Zöld nadrágban a teknőst megkínzó nő a rendőrség által kiadott képen Forrás: Police.hu

A zuglói nyomozók kevesebb mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt.

A 28 éves V. Adélt előállították, kihallgatása folyamatban van, a nyomozó hatóság őrizetbe vételét és bíróság elé állítását tervezi.

Kivette a teknőst a kifutóból, mielőtt megölte

Az állatkert szerint a felvételek alapján feltételezhetően az történhetett, hogy

a nő a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból,

a teknős azonban alighanem a kezébe piszkíthatott, ami nem ritka ilyen esetben. Ezután a nő keresett egy követ, és – talán bosszúból – agyonütötte vele az állatot – írta az állatkert a honlapján. Mindez szerdán délután 17:37-kor történt a Madagaszkár-ház melletti kifutónál, ahol görög, mór és sarkantyús teknősöket mutatnak be egy füves kifutóban.

Hihetetlen fájdalmai lehettek a teknősnek

Mint azt korábban megírtuk, néhány perccel zárás előtt súlyos sérülésekkel találták meg a görög teknőst. Páncélja szanaszét volt törve, kétujjnyi vastag szétnyílások voltak rajta, és a belső szervei is nagyon súlyosan megsérültek. Hihetetlen fájdalmakat élhetett át, súlyos sérülései miatt el kellett altatni – mondta az Origónak Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A térfigyelő kamerán tisztán látható volt a támadó, és a pillanat, amikor szándékosan hozzávágott egy macskakövet az állathoz.

Az állatkert azonnal feljelentette természetkárosítás miatt, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írta az állatkert a honlapján.

A görög teknős (Testudo hermanni) Dél-Európában őshonos mediterrán szárazföldi teknősfaj. A Magyarországon hatályos jogszabályok szerint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős fajnak minősül, és szerepel a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény listáján is (ehhez az egyezményhez Magyarország még 1985-ben csatlakozott) – írta a Fővárosi Állat- és Növénykert.