Orbán Viktor a kambodzsai miniszterelnökkel tárgyalt

2019.06.13. 19:18

Hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Hun Sen kambodzsai miniszterelnök, akivel Orbán Viktor kormányfő csütörtök délután folytatott tárgyalásokat Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen elhangzott: számos kérdésben egyetértés van Kambodzsa és Magyarország között, a kétoldalú együttműködésben pedig további lehetőségek rejlenek, elsősorban a gazdaság, a fejlesztések és az oktatás terén.

Hamarosan a kambodzsai-magyar gazdasági vegyesbizottság is megkezdheti munkáját.

Orbán Viktor azt mondta, Magyarország támogatja az Európai Unió és Kambodzsa kereskedelmi kapcsolatainak szorosabbra fűzését, és szerinte ezt a témát külön kell kezelni az egyéb politikai kérdésektől.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) kezet fog Hun Sen kambodzsai miniszterelnökkel a Karmelita kolostorban 2019. június 13-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A megbeszélésen felvetették, hogy hasznos lenne megvizsgálni a nagykövetségek újranyitásának lehetőségét egymás fővárosaiban.

Hun Sen végül kambodzsai hivatalos látogatásra hívta meg magyar partnerét.