Itt a fotó: ez a nő verte agyon a teknőst a budapesti állatkertben

KOCKAKŐVEL ÜTÖTTE AGYON A TEKNŐST
Vágólapra másolva!
Ahogy arról már beszámoltunk, követ dobott egy látogató az egyik görög teknősre a Fővárosi Állat- és Növénykert kifutójában. A teknős életét súlyos külső és belső sérülései miatt már nem lehetett megmenteni: el kellett altatni. Az állatkert feljelentette a nőt, akit már a rendőrség is keres a biztonsági kamera felvételei alapján. 
Vágólapra másolva!

A teknőst néhány perccel zárás előtt találták meg súlyos sérülésekkel.

- mondta el korábban a megkeresésünkre Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A térfigyelő kamera felvételein tisztán látható volt a támadó, és a pillanat, amint szándékosan hozzávágott egy macskakövet az állathoz.

A nő 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, aki a bűncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

Forrás: Police.hu

Az állatkert feljelentette a nőt, a rendőrség pedig most azt kéri, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, és bármit tud róla, azonnal jelentkezzen!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást.

A görög teknős (Testudo hermanni) Dél-Európában őshonos mediterrán szárazföldi teknősfaj, szerepel a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény listáján. Az ilyen állatfajok egyedeinek elpusztításával vagy károsításával természetkárosítás bűntette valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.