Hatalmas tűz Komáromban, ötven tűzoltó küzdött a lángokkal

2019.06.12. 16:38

Több mint hatvan tűzoltó dolgozott annak a tűznek az oltásán, amely egy komáromi hulladékhasznosító telepen ütött ki szerda délután, a Marek József utcában.

Nagy mennyiségű papír kapott lángra egy komáromi hulladékhasznosító telep épülete körül, az épületen belül pedig tíz tonna tűzifa és gépek is égnek.

Az esethez a tatabányai, a komáromi, a kisbéri és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók, az ácsi önkormányzati és a komáromi önkéntes tűzoltók vonultak.

Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az egységek folyamatosan oltották a lángokat, és dolgoztak a még nem égő anyagok eltávolításán. 
Az oltást nehezítette az erős szél is - írja a katasztrófavédelem.

Körülbelül este hatra a tűzoltók megakadályoztak a tűz tovább terjedését. Az egységek csökkentett létszámmal valószínűleg reggelig a helyszínen maradnak, hogy a papírbálák esetleges visszagyulladását megakadályozzák.

A tűzesetben senki nem sérült meg.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez a tűz környezetében, eddig nem mutattak ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt.

Friss: Csütörtök reggel még mindig a helyszínen vannak a tűzoltók az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint. Öt tűzoltóautó most is a helyszínen van, az egységek szétbontják a hulladékot, megszüntetik az izzást és eloltják a felcsapó kisebb lángokat. Munkájukat erőgépek is segítik.