Dél-koreai miniszterelnök: A magyar hatóságok figyelme és támogatása vigasztalást és reménységet jelent országának

2019.06.11. 17:31

Levélben köszönte meg Orbán Viktor miniszterelnöknek a részvétnyilvánítást, egyben köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért és együttműködéséért Lee Nak-yeon dél-koreai kormányfő - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tragikus baleset mélyen megrendítette a koreai népet. Fogadja köszönetemet a magyar kormány által eddig nyújtott aktív támogatásért és együttműködésért  - írta Lee Nak-yeon.

Hozzátette: a balesetben eltűnt személyek utáni kutatási és mentési munkálatok során tanúsított kitüntetett figyelem és támogatás nagy vigasztalást és reménységet jelentett a koreai kormánynak és népnek. 

Őszintén remélem, hogy a válsághelyzet együttes legyőzése által a két nemzet barátsága és a kölcsönös bizalom még inkább erősödni fog  - írta Dél-Korea miniszterelnöke.

A Hableány május 29-én süllyedt el, mindössze hét másodperc alatt, miután egy szállodahajóval, a Vikinggel összeütközött. 35-en voltak a hajón, 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet. Mindössze hét ember élte túl a balesetet biztosan, hét ember holttestét közvetlenül a baleset után, 13-at pedig az elmúlt két hétben találták meg. Ma pedig négy holttestet hoztak fel az elsüllyedt hajóból. Még négy embert keresnek.