A dunai hajóbaleset négy áldozatának hamvai megérkeztek Szöulba

Margit híd, megemlékezés, Duna, dunai hajóbaleset, Hableány
Budapest, 2019. június 3. Megemlékezők a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 3-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 3-áig már kilenc holttest került elő. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Hétfő reggel a dunai hajóbaleset négy áldozatának családtagjai, az áldozatok hamvaival együtt hazatértek Szöulba - közölte a Yonhap hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A négy áldozat családtagjai hétfő reggel érkeztek meg az Incheon nemzetközi repülőtérre, az áldozatok hamvaival a kezükben. Az áldozatok hamvasztása még Magyarországon történt. Ők az első olyan hozzátartozók, akik a dunai hajóbaleset óta visszatértek Dél-Koreába.

Megemlékezők a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 3-án Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mint ismert, május 29-én 33 koreaival és a kétfős magyar legénységgel a fedélzeten elsüllyedt a Hableány városnéző sétahajó a Dunán, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit híd alatt.

A balesetnek eddig 20 halálos áldozata van - 19 koreai és egy magyar -, hét ember túlélte a tragédiát, másik nyolc embert viszont még mindig keresnek, köztük a Hableány hajó magyar kapitányát.