Szita Bence nevelőapja megkönnyebbült, amikor meghalt kisfia gyilkosa

Szita Bence gyilkosság tárgyalás, Kaposvári Törvényszék tárgyalótermében 2013. május 13-án
Vágólapra másolva!
Meghalt a börtönben Szita Bence egyik gyilkosa: a három gyilkos közül már csak egy férfi van életben. "Másodszor is meghozta a halálos ítéletet az élet" - így reagált a fiú nevelőapja, Gyöngyi Sándor, amikor megtudta, hogyhét év után az 57 éves férfi is meghalt. 
Vágólapra másolva!

Gyöngyi Sándor megkönnyebbült, akárcsak akkor, amikor két éve januárban megtudta, hogy Szita Bence mostohaanyja, Polcz Erika meghalt a börtönben. Ő volt az a nő, aki 2012. október 29-én felbérelt két hajléktalan férfit, hogy öljék meg a kisfiút. Együtt

elcsalták a sántosi erdőbe a11 éves gyereket, akit ásóval és késsel súlyosan megsebesítettek, majd élve eltemették. Később kihantolták a holttestet, és Toponár környékén temették el újra.

A három gyilkost tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Szita Bence gyilkosainak tárgyalása a Kaposvári Törvényszéken 2013. május 13-án Forrás: MTI/Varga György

"Nemrégiben értesültem arról, hogy József meghalt. Soha nem voltam rosszindulatú ember, távol állt tőlem, hogy bárkire rosszat mondjak,

- mondta a Blikknek a fiú nevelőapja. Megnyugodott a hír hallatán, hiszen nem telik egy úgy nap, hogy ne gondolna a gyerekre. A gyász teljesen megbetegítette.

"Egy kockázatos műtéten estem át tavaly, majd több kemoterápiás kezelést is kaptam, amit nagyon nehéz volt átvészelni. Ma már egészen biztos vagyok abban, hogy a betegségem kialakulásában nagy szerepe volt a történteknek" - mondta a megtört férfi.

Bogdán József - akárcsak Polcz Erika - daganatos betegségben halt meg a börtönben. Élete végéig tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz. A harmadik gyilkos, a kaposvári Kertész József még életben van a börtönben.