Meghalt Szita Bence egyik gyilkosa

meghalt a börtönben szita Bence gyilkosa, Bogdán József
Vágólapra másolva!
Szita Bencét hárma ölték meg, gyilkosai közül a második halt meg. Elsőként két éve halt meg a gyilkosság felbújtója, Szita Bence mostohaanyja, Polcz Erika. A nő daganatos betegségben halt meg. Most pedig a két hajléktalan férfi közül is meghalt az egyik.
Vágólapra másolva!

Szita Bence mostohaanyja, Polcz Erika tervelte ki a gyilkosságot. Azt hitte, ha a kisfiú nem lesz az életük része többé, jobb lehet a kapcsolata annak apjával. Két hajléktalan férfi ismerősét bízta meg a gyilkosság végrehajtásával.

2012. október 29-én elcsalták a 11 éves gyereket, akit ásóval és késsel súlyosan megsebesítettek, majd a sántosi erdőben élve eltemették. Később kihantolták a holttestet, és Toponár környékén temették el újra.

A gyilkosságot azonban nem úszhatták meg: pár napptal később mindhármukat elfogták a rendőrök, és tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Szita Bence Forrás: BORS

Polcz Erikanál mellrákot diagnosztizáltak, és 2012-ben meg is műtötték, de lemondott az utókezelésről, a kemoterápiáról. Végül 2017. január 29-én halt meg a börtönben.

A hír hallatán az első gondolatom az volt: amit adsz, azt kapod vissza. Erika mellében 2012-ben észleltek először daganatot, akkor már tervezgette Bence megölését. Akinek a lelke szeméttel van tele, annak előbb-utóbb a teste is egy szemétdombbá válik.

- mondta el akkor a Borsnak Bence testvére.

Bogdán József Forrás: MTI/Varga György

Az egyik hajléktalan gyilkos, Bogdán József pedig most szintén daganatos betegségben halt meg. Halálhírét az ügyvédje erősítette meg a sajtónak - írja a Sonline.

A férfi élete végéig tagadta a szerepét a gyilkosságban.

A Szita Bence-gyilkosság tárgyalása Kaposváron, Kertész József Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A harmadik gyilkos, a kaposvári Kertész József még életben van a börtönben.