Miután leagyhalottazta hazáját, tömegek bírálták a Momentum főpolgármester-jelöltjét

Kerpel-Fronius Gábor
Vágólapra másolva!
Miután Kerpel-Fronius Gáborról kiderült, hogy SZDSZ-módra képes szidni Magyarországot, kirakott egy békítős posztot közösségi oldalára. Ez csak olaj volt a tűzre, a magyarok olyan össztüzet zúdítottak az „SZDSZ hagyományát sok tekintetben büszkén vállalhatónak” tartó politikusra, hogy arra régen volt példa.
Vágólapra másolva!

Ahogy a Hír TV alapján beszámoltunk róla, a nyilvánosságnak csak szimplán „végtelenül művelt családapaként” bemutatott Kerpel-Fronius Gábornak egy egyszerű focimeccsen sikerült magát annyira felhúznia, hogy agyhalottnak nevezte saját hazáját. Miután a Momentum főpolgármester-jelöltjéről kiderült, hogy képes SZDSZ-tempóban köpködni Magyarországot, egy tipikusan baloldali találmánnyal, az úgynevezett árokbetemetős poszttal próbálta korrigálni korábbi megnyilvánulását. „Meg kell végre haladnunk a szekértábor-logikát, és el kell kezdenünk együttműködni a város érdekében” – írta ki Kerpel-Fronius Facebook-falára, miután korábban olyanokat írt, hogy mennyi gusztustalan rasszista ismerőse van, meg különben is, agyhalott ez az ország, mert a magyarok inkább a horvátoknak drukkoltak a franciák ellenében a tavalyi labdarúgó-világbajnokság döntőjében. A címzettek azonban nem igazán értékelték a kommunikációs „élesváltást”, és olyan össztüzet zúdítottak az „SZDSZ hagyományát sok tekintetben büszkén vállalhatónak” tartó politikusra, hogy arra régen volt példa.

– értékelt az egyik hozzászóló, aki szerint nem lehet büntetlenül Magyarországot agyhalottazni, annak politikai következményei lesznek. Volt olyan is, aki erős nyitásnak tartotta Kerpel-Froniustól, hogy agyhalottnak nevezte a hazáját, majd ezt Bangóné Borbély Ildikó patkányozásához hasonlította.

Forrás: Facebook

Mások arról írtak, hogy Demszky Gábor, korábbi SZDSZ-es főpolgármester reinkarnációját látják benne az agyhalottazás miatt, többen pedig horvát zászlókkal, és „Hajrá Horvátország!” felkiáltással üzentek neki. Egy újabb kommentelő pedig arra hívta fel a momentumos politikus figyelmét, hogy korábbi megnyilvánulása erősen kirekesztő.

Forrás: Facebook

Mint ismert, Kerpel-Fronius Gábor hétfőn lett hivatalosan a Momentum budapesti jelöltje, ami után Cseh Katalin, a párt EP-képviselője a „versenyszférából érkezett, tapasztalt cégvezetőként, végtelenül művelt, feddhetetlen előéletű családapaként” jellemezte párttársát. Kerpel-Froniusnak amúgy semmiféle városvezetési tapasztalata nincs, úgy lett belőle főpolgármester-jelölt, hogy nagyon sokat és nagyon hosszan írt politikai elemzéseket közösségi oldalára, és kiemelkedően aktív volt a momentumos pártrendezvények szervezésében, lebonyolításában.