Kommunista diktátorral fotózkodott Gyurcsány kedvenc polgármestere kínai luxusútján

Vágólapra másolva!
Szelfi a tömeggyilkos, kommunista Mao Ce-tunggal, látogatás a pekingi csodastadionban, valamint tengeri finomságok, luxusételek a vacsoraasztalon - exkluzív képek kerültek az Origo birtokába Németh Angéla, DK-közeli polgármester kínai, "hivatalos látogatásáról". Ugyan ennek köszönhetően többet lehet tudni a balliberális politikus távoli utazásáról és annak körülményeiről, azonban a legfontosabb kérdésekre továbbra sincs válasz.
Vágólapra másolva!

Az Origo május közepén számolt be róla, hogy Németh Angéla, Rákospalota DK-közeli polgármestere állítólag önkormányzati ügyekből kifolyólag egy rejtélyes kínai utazáson vett részt. Annyi biztos, hogy a balliberális városvezető saját apparátusával tavaly november 15-e és 21-e között Haigangbe utazott annak érdekében, hogy a kínai városrész és a XV. kerület között egy olyan együttműködést alakítson ki, "amely mindkét fél érdekét szolgálja".

Kérdőjelek Németh útjával kapcsolatban

Ennél több azonban nem derült ki az utazásról, annak ellenére, hogy az Origo közérdekű adatigénylést nyújtott be az önkormányzathoz a témában. Miután a városháza és Lamperth Mónika jegyző (egykori MSZP-s belügyminiszter) nem akart foglalkozni az üggyel, személyesen Némethez fordultunk kérdéseinkkel. Hiába, hiszen egyetlenegy kérdésünkre sem válaszolt érdemben, így semmivel sem lettünk okosabbak, mint korábban. Már ekkor is sejthető volt, hogy erre minden oka megvolt, de miután szerkesztőségünk birtokába jutottak a DK-közeli politikus kínai látogatásáról készült képek, ez egyértelműen bizonyítást nyert. Ugyanis ezek a felvételek azt mutatják,

hogy Gyurcsány Ferenc kedvenc polgármestere luxuskörülmények között mulatta az időt az ázsiai országban, sőt, még az egyik legismertebb kommunista diktátorral is készített szelfit.

Következzen egy kis ízelítő abból, hogyan értelmezi Németh Angéla a hivatalos látogatás fogalmát!

Szelfi Mao Ce-tunggal, tengeri finomságok az asztalon

Több, a birtokunkba került fotó is arról tanúskodik, hogy a politikus ellátogatott a pekingi Tienanmen térre, ahol idén sem lehetett megemlékezni a kommunista rezsim által harminc éve elkövetett mészárlás áldozataira. Németh, ha már ott volt, nem igazán fogta magát vissza, és szelfizett a téren található Mao Ce-tung képpel. Ez olyan szempontból erősen aggályos, hogy egyes nyugati források szerint a Kínai Népköztársaság korábbi teljhatalmú vezetőjének politikája sokmillió ember halálát okozhatta, így nem túlzó azt állítani, hogy Gyurcsány Ferenc szövetségese egy kommunista tömeggyilkost választott fotópartnerének.

Forrás: Origo

A kommunista vezetőkkel való fotózkodáson kívül az is belefért Németh hivatalos látogatásába, hogy kiugorjon a 2008-as olimpiára épített Pekingi Nemzeti Stadionba, ahol készített pár képet magáról a kellemes környezetben.

Forrás: Origo

Az izgalmas programok után a vacsoraidő kifejezetten luxuskörülmények között telt, a terülj-terülj asztalkámon minden volt, ami szem-szájnak ingere, így többek között kagyló, és különféle drága szószok.

Forrás: Origo

Egy másik napon pedig rák volt a menü.

Forrás: Origo

Bár a képeknek köszönhetően minden eddiginél többet lehetett megtudni Németh pekingi utazásáról és annak körülményeiről, azonban a lényegi kérdésekre továbbra sincs válasz. Ezek pedig a következők lennének:

  • Miért nem szerepelt a közérdekű adatigénylésünkre adott tájékoztatásban a kínai látogatás?
  • Némethen kívül kik vettek részt az önkormányzat delegációjában az utazáson?
  • Magánszemélyként kik kísérték el az útra?
  • Mennyi napidíjat vettek fel ezek a személyek az utazás miatt?
  • Milyen információk szerepelnek úti jelentésben?

A rejtélyes utazás egyre nagyobb nyilvánosságot kap, egy közéleti kérdésekkel foglalkozó, XV. kerületi oldal még videót is készített a témában.