A katasztrófa előtti nap volt a Hableány eltűnt matrózának születésnapja

duna hajó baleset, hableány, 2019.05.30. hajóroncs, búvár, keresés
Vágólapra másolva!
A dunai hajóbalesetben elsüllyedt Habelányon szolgáló matróz 81 éves édesanyja már nem bízik abban, hogy élve előkerülhet a fia, akit 20 másik emberrel együtt szerda este óta keresnek. A tragédiában hét ember halt meg, 21-en eltűntek, a pár másodperc alatt elsüllyedt hajó roncsainál folyamatosan kutatnak. Az asszony a Borsnak idézte fel az utolsó telefonbeszélgetést a fiával.
Vágólapra másolva!

Sem a turistákat szállító sétahajó magyar kapitánya, sem a matróz nem került elő a szerda esti baleset óta, amikor is a svájci Viking Sigyn nevű szállodahajó hullámsírba taszította a nála jóval kisebb Hableányt. A nagyobb hajót egy 44 éves ukrán állampolgárságú kapitány vezette, akit még ma letartóztathatnak.

A Borsnak a matróz megtört édesanyja nyilatkozott, könnyeivel küszködve mesélt a lapnak. Azt mondta, a fia a balesetet megelőző nap ünnepelte a születésnapját.

"Az elején reménykedtem abban, hogy a túlélők között lehet a fiam, de már biztos, hogy nincs életben szegény. Aranyos, kedves ember volt, sohasem panaszkodott rá senki, mindenki szerette. Ne kérdezze, hogy fel lehet-e ezt dolgozni, erre nincsenek szavak..." - mesélte az asszony.

Fotó: Medgyesi Milán - Origo

Az asszony szerint a férfinak szenvedélye volt a hajózás,

gyerekkorától kezdve imádta a vizet.

"Nem tudom, hogy jött már szóba, de annyira szerette a munkáját, hogy évekkel ezelőtt azt mondta,

Tisztességes búcsút szeretnénk tőle venni, remélem, minél hamarabb megtalálják" - idézte fel.

Másodpercek alatt elnyelte a hajót a Duna

A Margit hídnál történt tragédiának hét halálos áldozata van, 21 embert pedig eltűntként keresnek. A sétahajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar legénység utazott, az ütközés következtében a Hableány 7 másodperc alatt teljesen elsüllyedt.