Önálló főpolgármester-jelöltet állíthat a Momentum

FEKETE György
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum listavezetője és Fekete-Győr András, a párt elnöke a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Ahogy az várható volt, komoly átrendeződés következhet be az ellenzéki oldalon, a hétvégi EP-választás eredményeképpen. Az eddig a közelgő főpolgármester-választásról csöndben hallgató Momentum, most úgy tűnik, önálló főpolgármester-jelölttel rukkolhat elő. Azaz könnyen lehet, hogy  elutasítják a vasárnap csúfosan leszerepelt LMP és Jobbik humorista jelöltjét, Puzsér Róbertet és az alkalmatlanságban élen járó szocialista jelölt Karácsony Gergelyt is. Az Azonnali értesülése szerint egy ötvenkét éves, politikai tapasztalatokkal nem rendelkező vállalkozót, Kerpel-Fronius Gábort indítja a Momentum.
Vágólapra másolva!

A Momentum Mozgalom nagyon úgy tűnik, hogy a hétvégi sikeres szereplését máris arra kívánja használni, hogy letarolja az ellenzéki oldal komolyan meggyengült pártjait, átvegye az irányítást, és beterelje a Jobbik és az LMP még megmaradt szavazóit is saját táborába.

Erre utal az is, hogy az Azonnali értesülései szerint önálló főpolgármester-jelölttel rukkolnának elő az őszi önkormányzati választásokra.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Azaz nem fogadják el sem az LMP és a Jobbik által támogatott humoristát, Puzsér Róbertet, sem az MSZP-Párbeszéd által jelölt, alkalmatlan zuglói polgármestert, Karácsony Gergelyt közös ellenzéki jelöltként.

Az Azonnali azt is tudni véli, hogy ki lenne a Momentum saját jelölte:

Kerpel-Fronius Gábor, a XIII. kerületi pártszervezet elnöke és a küldöttgyűlés tagja, a Momentum EP-listájának hatodik helyén lévő vállalkozó lehet Puzsér és Karácsony ellenfele.

Az Azonnalinak Hajnal Miklós azt mondta, hogy nem kívánja megerősíteni az információt, mivel még hivatalosan nem döntött a párt Kerpel-Fronius személyéről. A küldöttgyűlés vasárnapig szavaz Kerpel-Fronius indításáról, jelöltségét hivatalosan hétfőn jelentheti be a Momentum.