Megérkeztek Budapestre a hajóbaleset dél-koreai áldozatainak hozzátartozói

hajó baleset, család, rokonok, reptér, hableány, érkezés, 2019.05.31.
Vágólapra másolva!
A Liszt Ferenc repülőtéren szállt le nem sokkal délután 1 óra előtt a szerda esti hajóbalesetben meghaltak hozzátartozóinak gépe. Most nagyjából két tucat ember érkezett, de úgy tudjuk, ma még több csoportban többen is jönnek. Összesen majdnem negyvenen. Tegnap már megérkezett két összekötő Dél-Koreából, ők készítettek elő mindent a hozzátartozóknak. És megérkezett Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszter is, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együtt elment oda, ahol a tragédia történt. 
Vágólapra másolva!

A koreai turisták hajóján, a Hableányon 35 ember volt, amikor a tragédia történt, ám mindössze 7 embert tudtak kimenteni, 7 embernek már csak a holttestét sikerült partra vinni, 21 embert pedig még mindig keresnek, de nagyon kicsi az esélye annak, hogy ők még életben vannak.

Megérkeztek Budapestre a hajóbalesetben meghalt dél-koreaiak rokonai Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyászolók lehajtott fejjel vonultak ki a termináltól az értük érkező kisbuszokhoz. A legtöbben fekete ruhában voltak. Egy korábban már Magyarországra érkező delegáció várta őket, három férfi ment ki eléjük, ők mutatták az utat. Úgy tudjuk, ők a következő napokban mindenben segítenek nekik.

Nemcsak magyar újságírók várták őket, rengeteg volt a külföldi, köztük dél-koreaiak is.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A hozzátartozók minden bizonnyal elmennek majd a tragédia helyszínére, de többüknek a holttestek azonosításában is részt kell venniük információink szerint.

A Hableány egy másik, sokkal nagyobb hajóval ütközött össze. Mindössze hét másodperc alatt süllyedt el.