Kiváló hajós a Hableány kapitánya egy kollégája szerint

hajó baleset, hableány, 2019.05.30. hajóroncs, búvár, keresés
Vágólapra másolva!
Rutinos hajósnak, kiváló szakembernek tartja a szerda este elsüllyedt Hableány kapitányát egy kollégája, aki szerint nem sok esély van rá, hogy László és János – így hívják őket – még élve előkerülnek. A Borsnak nyilatkozó férfi úgy látja, a Hableány azért fordult a luxushajó elé, mert az akkor már elkezdte tolni a hátulját kifelé, és ezért a hableány orra befelé, a nagyobb hajó felé fordult.
Vágólapra másolva!

László rendkívül kitartó, strapabíró, rutinos hajós, kiváló szakember, aki nehéz helyzetekben is kitűnően megállta a helyét. Öt éve volt a cégnél, egy jó kedélyű embert ismertem meg benne – mondta el a Borsnak a két hajós egyik kollégája. Leventét – kérte, hogy csak a keresztnevét írják le – megrendítette a tragédia, mindkét hajóst jól ismerte, évek óta hajóztak együtt.

A baleset előtti napon még kezet fogtam velük. Akkor én is szolgáltam a Hableányon. Közel két éve ismerem őket, a barátaim voltak – mondta el a férfi a lapnak. Szerinte

sajnos nincs rá sok esély, hogy barátai élve előkerüljenek.

Levente szerint János, aki 2016 óta volt a hajótársaságnál, régóta tervezte a felmondását. Ahogy elmondta, nem a céggel volt baja, csupán a rengeteg munka miatt kicsit pihenni szeretett volna, belefáradt.

Aznap szabadságon voltam, de a videó alapján azt tudom elmondani, hogy

Az emberek az orrban fényképezkedtek, esélyük sem volt – mondta.

Hét halott, 21 embert keresnek

A Hableány nevű városnéző hajó szerda este ütközött össze a Viking Sigynnel nevű ezertonnás luxushajójával a Margit hídnál. A kisebb hajó fedélzetén 35-en voltak: 33 koreai turista és a kétfős magyar legénység.

21 embert keresnek a hatóságok Fotó: Polyák Attila - Origo

A balesetet heten élték túl, hét ember holttestét találták meg eddig, 21 embert – köztük a két magyart és egy hatéves kislányt – pedig továbbra is keresnek a hatóságok.