A Karácsony Gergely vezette önkormányzat nem tud fegyelmet tartani

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Farkas Örs politikai elemző szerint a zuglóiak öt éve isszák a levét Karácsony Gergely felelőtlenségének.
Vágólapra másolva!

Az elemző Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester, főpolgármester-jelölt politikáját értékelve azt mondta, a 90-es években tapasztalt – hitelből élő, a saját ingatlanvagyonát elherdáló, a költségvetési fegyelmet be nem tartó – fővárosvezetés köszön vissza Zuglóban.

Karácsony Gergely a jövőt felélő politikát folytat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Farkas Örs emlékeztetett arra is, hogy az önkormányzat tavaly decemberi bizottsági ülésen a politikus jegyzője úgy fogalmazott: Zugló valójában hitelből él. A testületi ülésen a költségvetésről tárgyaltak, azonban a jegyző nem jelent meg az ülésen, ahol elfogadták azt.

Az elemző szerint ez nem véletlen, hiszen korábban úgy fogalmazott, hogy

Zuglónak csaknem 2 milliárd forinttal tartoznak helyiség- és lakásbérleti díjakkal, amit az önkormányzat képtelen behajtani, tehát az önkormányzat nem tud fegyelmet tartani ezen a területen.

A bevételek hiányát pedig ingatlaneladásokkal kompenzálják – jegyezte meg Farkas Örs.