Káosz és cirkusz a Jobbikban, ma az elnökséget is leválthatják

Sneider Tamás osztott
Vágólapra másolva!
Átrendeződhet az időközben teljes mértékben balliberálissá vált, ennek következtében pedig a társadalmi támogatottságát elvesztő Jobbik vezetése, ha a zsidó származású embereket listázni akaró Gyöngyösi Márton lesz a párt EP-képviselője, erről a szerdai ülésén már dönthet is a Jobbik elnöksége. A korábban egy cigány férfi megveréséért elítélt egykori szkinhedvezér, Sneider Tamás, ragaszkodva pártelnöki székéhez, feltehetően különböző posztok kiosztásával igyekszik lekenyerezni belső ellenzékét – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjújában Volner János, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa. A volt Jobbik-alelnök három erőcentrumról beszélt a párton belül.
Vágólapra másolva!

Nem pusztán az európai parlamenti képviselő személyéről dönthet ma a Jobbik elnöksége, feltehetően azt a kérdést sem lehet kikerülni, van-e felelőssége az elnökségnek a vasárnapi gyenge eredményben.

– mondta Volner János.

Sneiderhez és családjához más botrányok is kapcsolódnak,

a felesége – egy Jobbiknak dolgozó jogász – az esküvőjükön például kétszer is náci karlendítéssel pózolt.

Sneider Tamás és felesége náci karlendítés közben Forrás: MTI - HírTV

A lakásmaffiával szoros összefonódásban álló Varga-Damm Andrea a Mandinernek nyilatkozva pedig úgy fogalmazott:

minden ilyen kudarc következményekkel kell hogy járjon. Jelezte azt is, ha ő lenne a Jobbik elnöke, már biztosan felajánlotta volna a lemondását, de ő egy másfajta ember:

„Úgy érzékelem, a tagságunk vette, mi történt, látja, mi vezethetett ide, mi a kudarc oka, és elég erős jelzéseket fognak küldeni a vezetőségnek, hogy mit szeretnének” – hangsúlyozta a képviselő.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Szotyori-Lázár Zoltán volt jobbikos szolnoki képviselő, Vona Gábor egykori pártelnök keresztfia a Facebookon követelte Sneider leváltását:

Szotyori-Lázár mellékelte Jakab Péter képét is, ami utalhat arra, hogy a mostani szóvivőt alkalmasnak tartja egy elnökségi poszt betöltésére.

Mindeközben Sneider Tamás azt közölte:

fel sem merült, hogy lemondjon a Jobbik elnöki posztjáról, ilyen kérés nem is érkezett hozzá.

Gyöngyösi távozása többeket is helyzetbe hozhatna, legalábbis erre utalnak Volner János, a Jobbik korábbi alelnökének szavai, aki szerint három fő erőcentrum rajzolódik ki a Jobbik jelenlegi helyzetében.

Meglátása alapján, ha „Gyöngyösi ragaszkodik az EP-mandátumához, le fog mondani a Jobbikban betöltött elnökhelyettesi és frakcióvezetői tisztségről”.

– tudatta, hozzátéve, hogy a trollok mindig érdekesek, de nem szavaznak rájuk az emberek, így Jakab nem fog beválni, hiába van mögötte tagsági akarat.

A Toroczkai László vezette Mi Hazánkhoz igazolt Volner szerint a másik erőcentrum Stummer János alelnök köré összpontosul, aki továbbra is élvezi Vona Gábor volt pártelnök és Szabó Gábor pártigazgató támogatását.

Nem kizárt, hogy

Sneider, érezve a szoruló hurkot a nyaka körül, a mai elnökségi ülésen Stummert javasolja frakcióvezetőnek.

Ezzel megpróbálja kiengesztelni saját pártbeli ellenfeleit, cserébe a pártelnöki posztért – vélekedett Volner, aki

harmadik erőcentrumként Varga-Damm Andreát nevezte meg, akit a Jobbikhoz újonnan csatlakozó emberek „megkedveltek”.

Szerintük Varga-Damm személyében egy náci botrányoktól vagy politikailag elfogadhatatlan diplomáciai akcióktól mentes ember képviselheti a Jobbikot – közölte Volner.

A politikus ugyanakkor arra nem hívta fel a figyelmet, hogy