Fedezze fel gyermekével a vitorlázás élményét!

Vágólapra másolva!
Június hatodikán rendezi meg a Magyar Vitorlás Szövetség a GoBoating-ot, a vitorlázás nyílt napját. Ezen a napon közel húsz helyszínen próbálhatják ki a gyermekek díjmentesen a vitorlázást, valamint felvilágosítást kapnak a táborokról, képzésekről.
Vágólapra másolva!

A vitorlázás örömének első lépése maga a felfedezés élményének megszerzése. Mindez nem máshol, mint a vitorlás iskolákban történik, amelyhez pedig a GoBoating juttatja el a gyermekeket.

A Vitorlázz Itthon portál legfőbb célkitűzése, hogy minél szélesebb körben megismertesse a sportágat, és eloszlassa azokat a tévhiteket, melyek szerint a vitorlázás a kiváltságosok időtöltése.

Emellett a parton lévőknek is szeretnék bemutatni a vízen járás szépségét, illetve azt, hogy az túravitorlázás keretében megannyi különleges hely és élmény vár még felfedezésre.

A vitorlázás nem csak a kiváltságosok időtöltése. Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

– ígéri a portál.
A GoBoating nap célja, hogy minél több iskoláskorú gyermek, szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással. Idén húsz vitorlásiskola csatlakozott a nyílt naphoz, így

nem csupán a Balatonon, hanem a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, a budapesti Kopaszi-gáton, vagy Orfűn is vízre lehet szállni az élményekért.

„A GoBoating-nap lényegében egy kaput jelent ahhoz, hogy a gyerekek megismerhessék, megkedvelhessék a vitorlázását." – mutatnak rá az esemény megálmodói.

A vitorlázás élménye bárki számára elérhető. Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Ezen a napon a szövetség szakmailag elismert programjához csatlakozott vitorlás iskolák, valamint a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek várják a vitorlázni vágyó 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik ezt a sokrétű sportágat.

A Magyar Vitorlás Szövetség kiemelt hangsúlyt fektet az utánpótlás képzésére, illetve a vitorlás verseny- és szabadidősport átfogó fejlesztésére. Ennek érdekében hívta életre a Vitorlás Suli Programot is, amelynek célja biztonságos oktatási környezet kialakítása mellett a minőségbiztosított képzési struktúra kialakítása, valamint egy egységes rendszer megteremtése.

– áll a honlapon, és az eredmények önmagukért beszélnek: évről évre növekszik az utánpótláskorú versenyzők száma, a 2013-as kezdeti 289 fős létszám '16-ban már 398 volt, tavaly pedig elérte az 596 főt, de a táborokban is közel 4000 gyermek fordult meg.

A magyar vízfelületek és környezetük izgalmas kalandokat kínálnak úgy a vízen, mint a parton. Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

De nem csupán a versenyzés a cél,

hiszen számos gyermek kikerülve a vitorlás iskolából a túravitorlázás szerelmesévé válik, és vízről fedezi fel családjával, barátaival a Magyar Tenger szépségét, és ismeri meg a parti értékeket, kóstolja meg a gasztronómiai különlegességeket.

– csinálnak kedvet a szervezők.