Napokon belül szabadulhat az egyik olaszliszkai gyilkos

H. Dezső, az olaszliszkai lincselő milliókkal szabadulhat a börtönből
H. Dezső akár milliókkal is szabadulhat
Vágólapra másolva!
Az ügy elsőrendű vádlottjáról van szó, aki jó magaviselete miatt szabadulhat évekkel korábban. 17 évet kapott azért, mert a társaival halálra verték Szögi Lajos tanárt, aki szerintük elgázolt egy kislányt. Mint később kiderült, ez nem is volt igaz. 
Vágólapra másolva!

A bíróság szóvivője kedden az MTI-nek elmondta: ifj. H. D. elítélt a kiszabott szabadságvesztést a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, ahonnan feltételes kedvezménnyel július 15-én szabadulhat.

A bíró megállapította, hogy a férfi a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs. A fogva tartás alatt tanulmányait jó eredménnyel folytatja, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett.

Mindenben kifejezte megbánását, a fogva tartásának körülményei miatt megítélt kártalanítás összegét Szögi Lajos családja kapta meg. Kifogástalan magatartásának köszönhetően mintegy 20-szor hagyhatta el az intézetet. Szabadulása után élettársához és gyerekéhez költözne, két helyről is munkáltatói szándéknyilatkozatot kapott.

A bíróság végzése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, hivatkozva arra, hogy milyen súlyos bűncselekményt követett el, így a döntés nem végleges.

Ifj. H. D.-t a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án ítélte 17 évre az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytiglanra.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután autójával a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt.

A gyerek az árokba esett, de nem sérült meg.