Németh: Meg kell őrizni a magyar Magyarországot is

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában értékelte az EP választást, az Európai Néppárt politikáját, de szóba került a Magyar Honvédség fejlesztésének a fontossága is.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint a Fidesz-KDNP pártszövetségnek a tegnapi nap nyomán van mint ünnepelni, hiszen az EP választások hazai történetében a legmagasabb részvétel mellett a kormánypártok történelmi győzelmet arattak. Hozzátette, a választók elég egyértelműen üzentek Brüsszelnek, de itthon is ezt tették azzal, hogy kifejtették, melyik politikát támogatják. A képviselő csak a köszönetét és a háláját tudja kifejezni az önkénteseknek, a támogatóknak, azoknak, akik a választási bizottságokban dolgoztak.

Az eredményeket értékelve Németh Szilárd kijelentette, az 53 százalékos támogatottság elég egyértelmű üzenetet jelent, a Fidesz-KDNP pártszövetség azt mondta, nem kérnek a bevándorlókból, ezt a problémát pedig európai szinten kell megoldani, de a nemzetállamok hatáskörében. A kormánypártok azt is kijelentették, hogy nem kérnek az Európai Egyesült Államokból, hanem a szabad nemzetek erős Európájában szeretnének élni, megtartva büszkén azt a zsidó-keresztény kultúrát, ami a mai Európa megszületését eredményezte a szociális biztonsággal, a jóléttel egyetemben. Meg kell őrizni ezt az európaiságot, valamint a magyar Magyarországot is.

Az ellenzék ezzel pont ellentétesen fogalmazott Németh Szilárd szerint, ahogy elmondta, ők nem azért mennek Brüsszelbe, hogy ott magyar érdekeket képviseljenek. ADK frissen megválasztott listavezetője, Dobrev Klára a választás éjszakáján is az Európai Egyesült Államokról beszélt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.