Szijjártó Péter: Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2019. április 16. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Pepco beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. április 16-án. A Pepco csaknem 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy a régió valamennyi országát kiszolgálhassa a Pest megyei Gyálról. A kormány 1,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország elkötelezett támogatója az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető tárgyalt Bujar Osmanival, az Észak-Macedón Köztársaság miniszterelnök-helyettesével és EU-integrációért felelős miniszterével. A megbeszélésen Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének. Magyarországnak

nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdeke fűződik ahhoz, hogy az integrációra minél előbb sor kerüljön.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kiemelte, hogy Magyarország támogatja, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről Észak-Macedóniával már júliusban szülessen döntés.

Továbbra is jelentős a migrációs nyomás a Nyugat-Balkánon, ezért különösen fontos a politikai stabilitás biztosítása.

Észak-Macedónia déli határának megvédése érdekében Magyarország folyamatosan 30 magyar rendőrt állomásoztat a görög-észak-macedón határon - olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében.