Az EP-ből kiesett Jávor Benedek megint nekirontott a szocialistáknak

Jávor Benedek, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019, MSZP
Vágólapra másolva!
„Nem volt jó ötlet az MSZP-vel összefogni” – így értékelt az Európai Parlamentből kieső Jávor Benedek, miután kiderült, az általa képviselt MSZP-Párbeszéd csupán a szavazatok 6,66 százalékát szerezte meg az EP-választáson. A bukott politikus hétfő délelőtt folytatta az MSZP elleni hadjáratát, közösségi oldalán arról írt, brutális vereséget szenvedett az a stratégia, azok a döntések, amelyeket pártja korábban elfogadott. Azon túlmenően, hogy a szocialista párt atomjaira hullhat, nagyon úgy néz ki, hogy eddigi szövetségesük is faképnél hagyhatja őket. 
Vágólapra másolva!

Akárcsak a Jobbik, a szocialisták sem szerepeltek még olyan rosszul európai parlamenti választáson, mint most vasárnap. Úgy tűnik, a kiábrándító eredményt követően nemcsak az MSZP-n belüli erőcsoportok estek egymásnak, hanem szövetségesük, a Párbeszéd is távolodni látszik tőlük. Ismert, az MSZP-Párbeszéd lista mindössze 6,66 százalékot kapott, így az előzetes várakozásokkal ellentétben csupán egy képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe. Mivel a két párt közös listáján a párbeszédes Jávor Benedek a negyedik helyen szerepelt, így értelemszerűen nem folytathatja brüsszeli karrierjét. A csalódott politikus már tegnap nekiment pártja szövetségesének, az MSZP-nek, az üzengetést hétfő délelőtt folytatta.

Tegnap brutális vereséget szenvedtünk, az a stratégia, azok a döntések, amelyeket elfogadtunk, ide hoztak minket

– fogalmazott élesen, hozzátéve, hogy tanulságok vannak bőven, reméli, hogy

mindenki képes levonni belőle a magáét.

Hogy kire gondolt Jávor, az nem teljesen tiszta, azonban azt még elárulta, hogy ő hozta meg azokat a döntéseket, amelyeknek a következményeivel tegnap szembe kellett néznie.

A bukott európai képviselő már az eredmények közzétételét követően megkezdte a szocialisták elleni hadjáratát, azt nyilatkozva, hogy

Elmondta továbbá, nem látja, hogy milyen politikai út várhatna rá a mai eredmények után. Hozzátette, nem tudja, milyen lépések várhatók a párt tisztségviselői részéről, a tagságnak kell eldöntenie, lemondanak-e, vagy sem. Kiemelte, „nagyon sajnálatosnak és szomorúnak tartja”, hogy nem jutott be zöld politikus Magyarországról az Európai Parlamentbe.