Tűz ütött ki a nagykanizsai hulladéklerakó-telepen

2019.05.25. 18:33

Tűz ütött ki szombat délután Nagykanizsán, a bagolai városrészben található hulladéklerakó-telepen, a fekete füst több kilométeres távolságból is látható volt a város környékén. A tűzoltók négy vízsugárral eloltották a tüzet.

Frissítés: Estére eloltották Nagykanizsán, a bagolai városrészben található hulladéklerakó-telepen szombat délután keletkezett tüzet. Cseresznyés Dániel, a ZMKI szóvivője az MTI-nek elmondta: méréseik szerint egészségre káros anyag nem került a levegőbe.

Összehordott szemét lángolt szombat délután Nagykanizsa külterületén, a 61-es főút mentén. Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korában azt mondta, hogy mintegy 500 négyezetméternyi területen ég a hulladék, de mivel nincs szél, ezért lakott terület felé nem fújja a füstöt.

A tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai eleinte két vízsugárral és kézi eszközökkel igyekeztek megfékezni a szeméttelepen a lángokat, végül négy vízsugárral oltották el a tüzet.

Füstben a hulladéklerakó-telep Nagykanizsán, a bagolai városrészben, ahol tűz ütött ki 2019. május 25-én.Forrás: MTI/Varga György