Bakondi György: A biztonságot erősítheti a bevándorlásellenes pártok sikere

Vágólapra másolva!
A kormány abban bízik, hogy az EP-választáson többsége kerülnek a bevándorlást ellenzők, mert ezzel a kvótarendszer helyett az európai emberek biztonsága kerülhetne előtérbe - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
Vágólapra másolva!

Bakondi György a kvótarendszer vitájának lezárását várja egy új összetételű Európai Parlamenttől.

A migránskvóta hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket

- hangsúlyozta. Véleménye szerint a rászorulókat illető szolidaritás nem jelenthet mást, mint oda vinni a segítséget, ahol a baj van. Magyarország - mint mondta - pontosan így tesz, és nem ismer el uniós alapértéknek olyan fogalmakat, amelyek hiányoznak a közösség alapszerződéséből.

A németországi antiszemita támadásokra utalva Bakondi György megjegyezte, hogy azok a hivatalos állítással szemben igenis összefüggenek a bevándorlással. A német hatóságok szerint a tettesek túlnyomó többsége nem muszlim, holott korábban azt állították, hogy nem is tartják nyilván a vallási hovatartozásukat - tette hozzá.

Magyarország nem tűri az antiszemitizmust, és az ilyen jellegű bűncselekményekkel szemben egyforma szigorral lép föl, függetlenül az elkövetők származásától

- jelentette ki a főtanácsadó.